Oltra: "No, no i no, no pense dimitir. Seria rendir-se contra l'assetjament i l'enderrocament que s'està fent per motius polítics"

La vicepresidenta del Consell anticipa que no abandonarà el càrrec encara que siga imputada en la causa que investiga la gestió dels abusos sexuals a una menor tutelada

La vicepresidenta Mónica Oltra respon les preguntes dels i les periodistes a Sagunt
La vicepresidenta Mónica Oltra respon les preguntes de periodistes a Sagunt / À Punt NTC

Mónica Oltra no pensa dimitir. Ni tan sols si finalment és imputada en la investigació judicial per la gestió dels abusos sexuals a una menor tutelada, un cas pel qual va ser condemnat un educador que fou exmarit de la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

La vicepresidenta del Consell assegura que ni la "línia ètica ni la legal" –criteris que assegura que sempre ha defés per motivar una dimissió– no estan en qüestionament en la causa "perquè tot el que s'ha actuat [per la Conselleria] contradiu la teoria de la conspiració que l'extrema dreta ha ideat i construït des de la calúmnia i la mentida".

"Només faltava que hàgem d'assumir la responsabilitat per les mentides que conten uns altres. Això no és assumir responsabilitats. És rendir-se contra l'assetjament i enderrocament que s'està fent per motius polítics, perquè allò que no poden aconseguir en les urnes, ho volen aconseguir amb mentides i el joc brut en els tribunals", ha explicat Oltra, que assegura que la documentació que ha entregat la Conselleria desmenteix les acusacions.

"No, no i no, per descomptat que no [dimitiré]" ha insistit a preguntes dels periodistes en un acte de condemna a Sagunt contra la violència vicària, després de l'assassinat d'un home divorciat al seu fill d'onze anys.

La desprotecció de la menor està per demostrar-se. És que no és veritat

Les declaracions d'Oltra tenen lloc després la petició d'imputació que ha elevat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana el jutge que investiga la denúncia per presumpta desprotecció que ha presentat la víctima. Una demanda en què representa a la dona l'advocat José Luis Roberto, el líder de la formació ultra España 2000.

"La desprotecció de la menor està per demostrar-se. És que no és veritat" ha afirmat la consellera en relació amb la sentència condemnatòria contra l'educador, en què el tribunal va qüestionar la gestió dels abusos que va fer la Conselleria. "Això està en una sentència on la Conselleria no és part i cap persona funcionària és part, cap persona del centre és part. I es fan una sèrie de manifestacions que estan basades en especulacions i no en proves, i això es continua arrossegant com una veritat judicial quan és una especulació impròpia del principi de taxativitat que ha de presidir el dret penal", ha destacat.

En qualsevol cas, Oltra confia en el fet que una eventual imputació tindrà poc recorregut judicial, com va passar quan va ser imputada, sent diputada a les Corts, per la defensa als veïns del barri del Cabanyal de València en la seua disputa amb l'Ajuntament, en temps de la popular Rita Barberá. "Després ningú em va acusar i així va quedar" ha insistit Oltra, recordant que l'autor d'aquella denúncia, l'exconseller Rafael Blasco, acabaria en presó per furtar diners de la cooperació valenciana. "No és la primera vegada que em passa. I que els poders fàctics i aquells que no suporten no estar en el poder intenten un assetjament i enderrocament. I no hi ha més", ha dit la vicepresidenta.

També et pot interessar

stats