Compromís defensa Mónica Oltra i justifica que no dimitisca

Els estatuts d'Iniciativa, però, preveuen la dimissió, que s’hauria d'estudiar en un consell executiu d'aquesta formació, membre de la coalició Compromís

Compromís defensa Mónica Oltra i justifica que no dimitisca / À Punt NTC

La possible imputació de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra per l'actuació de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en relació amb el cas dels abusos sexuals a una menor tutelada pel qual va resultar condemnat l'exmarit, no deixa de generar reaccions. Des del partit de la vicepresidenta, Iniciativa del Poble Valencià, la defensen i justifiquen que no dimitisca, tot i que els estatuts preveuen aquesta possibilitat. Això sí, diuen que s’hauria d'estudiar en el consell executiu del partit, que forma part de Compromís.

Des de la coalició valencianista confien en Oltra i insisteix a assenyalar la ultradreta. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat que, tot i que creu que el supòsit d’una imputació no arribarà, en el cas que es produïra “s’estudiaria detalladament”. “Hi ha un procés de crida i cerca per part de l'extrema dreta d'un personatge tan significat com Mónica Oltra”, ha manifestat. 

Ara, la possible imputació de la vicepresidenta del Consell està en mans del Tribunal Superior de Justícia que podria citar-la en setmanes. Encara que Oltra podria demanar declarar de manera voluntària abans, una opció per a evitar el desgast polític que, de moment, sembla no afectar el Botànic. 

El cap del Consell, Ximo Puig, ha insistit a respectar el procediment judicial i ha indicat que la vicepresidenta ja ha donat “reiterades explicacions” sobre aquesta qüestió en el parlament valencià.  

L'oposició no està disposada a desaprofitar l'assumpte. El Partit Popular i Ciutadans no deixaran de demanar la dimissió d'Oltra, com també Vox, impulsor de la denúncia contra la vicepresidenta, que a més demana la compareixença de Puig. “Mónica Oltra ha de canviar la butaca blava pel banc dels acusats”, ha sentenciat Ana Vega, síndica de Vox. 

Amb la mateixa contundència Mónica Oltra insisteix que no s'ha comés "cap il·legalitat".

També et pot interessar

stats