Puig, sobre la possible imputació d’Oltra: “No afecta en absolut l’estabilitat del Botànic”

El president de la Generalitat assegura que respectaran “ara i sempre” les decisions judicials

El president de la Generalitat, Ximo Puig, atenent als mitjans
El president de la Generalitat, Ximo Puig, atenent els mitjans / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha emmarcat en "la normalitat judicial" la possible imputació de la vicepresidenta del govern valencià Mónica Oltra, al mateix temps que ha afirmat que no està "en absolut" preocupat per l'estabilitat del Botànic.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes a preguntes dels mitjans després que el jutjat d'instrucció número 15 de València haja demanat al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que impute la vicepresidenta i consellera d'Igualtat pel cas dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

Puig ha manifestat que creu "absolutament" en el funcionament de la Justícia. "Jo sempre he dit que la democràcia és que cada poder actue en conseqüència i amb independència", ha remarcat.

A més, el cap del Consell ha incidit en el fet que "moltes vegades han arribat al TSJCV qüestions que no han anat més enllà", per tant, ha assenyalat que cal "ser respectuosos amb el quefer de la justícia, amb la responsabilitat judicial" i ha assegurat que sempre s'atendrà "al que diga la justícia".

Preguntat per si el preocupa l'estabilitat del Botànic, ha respost que "en absolut" i ha insistit que creu en la justícia, en la democràcia i en la separació de poders.

També et pot interessar

stats