Oltra: "Els diputats de Ciutadans no han acabat d'entendre què és això de les camisetes"

La vicepresidenta destaca que el certificat Covid en residències s'exigirà a les visites i al personal alié, però no a treballadors del centre

Oltra mostra el seu certificat Covid
Oltra mostra el seu certificat Covid / À Punt NTC

La vicepresidenta portaveu de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que percep una "deriva alarmant" en els partits de l'oposició des de l'arribada de Vox i ha posat com a exemple les crítiques que li dirigeixen pel cas d'abusos sexuals a una menor tutelada pel qual va ser condemnat el seu exmarit, així com l'ordenança de l'Ajuntament d'Alacant que multarà la mendicitat o la prostitució.

Així ho ha traslladat un dia després de la sessió de control en les Corts en el qual les intervencions del PP i Ciutadans es van centrar en ella pel cas d'abusos sexuals. Els diputats de Cs també es van posar unes camisetes amb el lema "Oltra, ves-te'n ja".

Sobre el "monotema" del cas d'abusos sexuals, la també consellera d'Igualtat ha posat l'accent en el fet que ha respost "absolutament a tot", la documentació ha estat a disposició "de tots els diputats" i han tingut l'oportunitat de parlar amb els funcionaris. "Si, amb tot això, l'única eixida és l'insult, la calúmnia i la difamació, és que, políticament no hi ha res que es puga traure", i ha assenyalat que els diputats de Cs "no han acabat d'entendre què és això de les camisetes".

Ha recordat Oltra que quan ella utilitzava "camisetes reivindicatives", durant l'anterior govern del PP quan estava en l'oposició, era perquè no la deixaven expressar-se. Per a Oltra, hi ha una diferència clara entre portar una camiseta reivindicativa i que els diputats de l'oposició facen aquests gestos per a calumniar i difamar i ha ironitzat que és una "perversió de la memòria" de les seues camisetes.

En aquest escenari, ha assegurat que se sent "absolutament secundada" pel conjunt del govern valencià que comparteixen el PSPV, Compromís i Unides Podem.

Certificat Covid a les visites i el personal alié al centre

D'altra banda, Mónica Oltra també ha informat del certificat Covid per a controlar l'avanç el virus i mantindre l'activitat econòmica. Segons ha dit, estan a l'espera que TSJ "hi done el vistiplau" per a poder implantar-lo a partir del 3 de desembre. D'aquesta manera, la Comunitat Valenciana se sumaria a les comunitats que ja han rebut la conformitat del tribunal: Aragó, les Illes Balears, Múrcia, Galícia, Navarra i Catalunya.

En el cas de les residències, Oltra ha destacat que "s'exigirà a les visites i a totes les persones alienes al centre que presenten el certificat Covid". Un certificat que té tres modalitats: la prova de la vacunació, la prova negativa de diagnòstic o el certificat de recuperació.

Una mesura que no es demanarà al personal, "que està vacunat en un 94%", perquè, segons Oltra, "entra en altra esfera de drets i no hi ha cobertura legal per a exigir-lo, ja que a Espanya la vacunació no és obligatòria". Tampoc hauran de presentar cap certificat els menors de 12 anys.

Confia en la reforma del sistema de finançament autonòmic

La vicepresidenta confia que l'executiu central "complisca" amb la reforma del sistema de finançament autonòmic "amb tota normalitat", una vegada que el nou model siga aprovat pel Congrés dels Diputats.

Oltra ha fet aquestes declaracions després que el Ministeri d'Hisenda haja anunciat que a principis de la setmana que ve presentarà el primer esborrany per a la reforma del finançament de les comunitats. Preguntada per si tem que el govern no complisca amb el termini previst de presentar l'esborrany el mes de novembre, Oltra ha recordat que "fins al dia 30, tot és novembre".

També et pot interessar

stats