El Ministeri d'Hisenda manté que presentarà el nou model de finançament abans que acabe novembre

El Ministeri assegura que han parlat amb totes les comunitats autònomes per a elaborar aquesta proposta i que, per tant, confien a aconseguir un consens

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una sessió de control en el Congrés dels Diputats
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una sessió de control al Congrés dels Diputats / Eduardo Parra (Europa Press)

El nou model de finançament es presentarà previsiblement a principis de la setmana pròxima. El govern espanyol ha assegurat que presentarà la seua proposta de finançament autonòmic abans d'acabar el mes de novembre, probablement el dilluns dia 29 o el dimarts 30, després d'haver parlat amb totes les comunitats autònomes, que defensen criteris diferents en funció de les particularitats de cada territori.

Fonts del Ministeri d'Hisenda han informat que tindran llest el document amb la proposta abans que finalitze el mes de novembre, com havien previst, per a així començar a negociar la reforma del sistema de finançament autonòmic, una assignatura pendent des que el model actual va caducar en 2014.

Les mateixes fonts han assenyalat que han parlat amb totes les comunitats autònomes per a elaborar aquesta proposta, per la qual cosa confien a aconseguir un consens.

Les diferències evidenciades fins ara, segons recalquen, no radiquen en la posició de cada partit, sinó en les particularitats de cada territori.

Durant els últims mesos, davant de la previsió de que Hisenda presentara un nou model de finançament, diverses comunitats autònomes han tingut trobades a dues o més bandes per compartir posicions. L'última d'aquestes reunions va citar a Santiago de Compostel·la huit presidents autonòmics. També la Comunitat Valenciana s'ha mostrat molt activa en aquest cas en la reclamació d'un finançament més just. Durant els últims mesos el president valencià, Ximo Puig, s'ha reunit amb l'homòloga balear, Francina Armengol, el passat mes de juliol, amb el president català, Pere Aragonès, al setembre, i amb l'andalús, Juanma Moreno, a finals del mateix mes.

També et pot interessar

stats