Puig: "Volem promoure una altra manera d’entendre i fer Espanya"

El president del Consell defén en la seua intervenció durant la cloenda de la cimera amb Balears que cal tindre una visió integradora, cohesionadora i no centralista

Puig i Armengol, en la cloenda de la cimera
Puig i Armengol, en la cloenda de la cimera / À Punt NTC
06 de juliol 2021 - 14:03

El president del Consell, Ximo Puig, ha defensat a Palma de Mallorca la seua aposta per "una Espanya millor". Una Espanya, ha afegit, que es plantege amb una visió integradora, cohesionadora i no centralista. "Volem promoure una altra manera d'entendre i fer Espanya des d’aquesta “centralitat perifèrica”, ha remarcat el president valencià durant la cloenda de la cimera que des d'ahir dilluns ha reunit responsables polítics, del món econòmic i de la societat civil de les dues autonomies.

Al llarg de la seua intervenció, Puig ha defensat que la Comunitat Valenciana i Balears no són "tan sols" dos llocs on anar de vacances i ha reivindicat el paper de les dues autonomies en la convivència, la prosperitat "i el futur d'Espanya". En aquest sentit, la cimera bilateral és, segons el president valencià, un lloc on reivindicar "la consideració que mereixem" les dues autonomies, que aporten una "estabilitat" i una "lleialtat", ha agregat, "absent en altres territoris".

Puig ha defensat que l'Espanya del futur ha de ser més sensible en la diversitat, compromesa en la cogovernança, innovadora i també més radial, entre altres.

Armengol: "Hi ha vida més enllà de la centralitat"

Per la seua banda, la presidenta balear, Francina Armengol, ha remarcat la visió comuna de l'estat. Armengol ha defensat la unitat d'acció en defensa dels interessos comuns de les dues autonomies, la necessitat de majors recursos de finançament. La presidenta balear ha incidit en apostar per la descentralització i que aplique la forma de treballar desenvolupada durant la pandèmia. "Les nostres societats han demostrat aquests dies que volen créixer juntes, que volen prosperar juntes, que volen relacionar-se més. I això és clau en la construcció d'un estat més plural, al qual volem contribuir des de la perifèria", ha deixat clar. "Hi ha vida més enllà de la centralitat", ha afegit.

També et pot interessar

stats