El certificat Covid, pendent de l’aval de la justícia

Entrarà en vigor l’endemà de la publicació en el 'Diari Oficial de la Generalitat Valenciana', durant un període de 30 dies 

Imatge d'un passaport covid en el mòbil d'una persona vacunada
Imatge d'un certificat Covid en el mòbil d'una persona vacunada

El Consell va aprovar aquest dijous la petició al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana de sol·licitar l’autorització per a exigir el certificat Covid per tal d'accedir als establiments de restauració d'aforament superior a 50 persones, als locals d'oci i entreteniment, als d'activitats recreatives i d'atzar (com casinos i bingos, etc.) amb servei de restauració, als centres hospitalaris per a les visites i també per a qui visite les residències, públiques i privades.

El certificat Covid entrarà en vigor, si té l’autorització judicial, l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i estarà vigent durant un període de 30 dies des de la publicació. La Generalitat preveu que estiga en vigor el 3 de desembre.

També s'exigirà en actes, celebracions i festivals de música, en espais tancats o a l'aire lliure quan no siga possible usar la mascareta. No es demanarà, en principi, als cines.

El certificat Covid es podrà acreditar de tres maneres: amb vacunació completa, amb una PCR negativa en les últimes 72 hores o d'antígens en les últimes 48 hores o amb una diagnosi de superació de la malaltia en els darrers sis mesos. Puig espera rebre l'autorització la setmana pròxima i entraria en vigor al voltant del dia 3 de desembre.

També et pot interessar

stats