On serà obligatori el passaport covid?

La mesura, que afecta establiments d’oci i residències, entre altres, l'ha d'aprovar el Tribunal Superior de Justícia

En quins llocs serà obligatori el certificat Covid?*
En quins llocs serà obligatori el certificat Covid?* / À Punt NTC

Després de setmanes parlant de la possibilitat d’aplicar la mesura, el Consell ha anunciat que ha sol·licitat l'aval judicial perquè siga necessari presentar el certificat Covid per a accedir a alguns establiments interiors. La restricció, que té per objectiu frenar l’avanç de contagis de coronavirus sense penalitzar les persones que s’hagen immunitzat, segons ha donat a conéixer Ximo Puig en roda de premsa, ja l'han aprovada en alguns països d’Europa i altres comunitats autònomes. 

El certificat Covid, que es pot presentar de manera física o digital, està ja disponible per a persones que tinguen la pauta de vacunació completa, aquelles que tinguen un resultat negatiu d’una prova PCR negativa en les últimes 72 hores o d'antígens en les últimes 48 hores o amb una diagnosi de superació de la malaltia en els darrers sis mesos. 

La mesura, però, encara l'ha d'aprovar el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, i tindrà un període d’aplicació d’un mes. 

On caldrà presentar el certificat Covid?

  1. Establiments de restauració amb aforament superior a 50 persones.
  2. Locals d'oci i entreteniment, als d'activitats recreatives i d'atzar (com casinos i bingos, etc.) amb servei de restauració.
  3. Centres hospitalaris per a les visites.
  4. Residències, públiques i privades, per a les visites.
  5. Esdeveniments, celebracions i festivals de música, en espais tancats o a l'aire lliure, quan no siga possible l'ús de la mascareta.

També et pot interessar

stats