Els nous consellers i conselleres prenen possessió del càrrec

El traspàs de carteres entre Arcadi España, Raquel Tamarit, Miguel Mínguez, Rebeca Torró, Josefina Bueno i els seus predecessors es farà aquesta vesprada en punts destacats de València i Alacant

Els cinc consellers i conselleres que rebran les carteres aquest dilluns
Els cinc consellers i conselleres que rebran la cartera aquest dilluns / À Punt NTC

Els profunds canvis que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet després dels set anys que du al capdavant del govern valencià quedaran oficialitzats aquest dilluns, quan falta un any per a les eleccions autonòmiques. El Palau de la Generalitat acull a partir de les 9:30 l'acte de presa de possessió dels nous membres del Consell, en què els nous consellers i conselleres del govern valencià (quatre incorporacions i un moviment intern) prometran o juraran el càrrec.

Així, prendran possessió de les noves responsabilitats Arcadi España, com a nou conseller d'Hisenda i Model Econòmic; Raquel Tamarit, consellera d'Educació, Cultura i Esport; Miguel Mínguez, de Sanitat Universal i Salut Pública; Rebeca Torró, de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i Josefina Bueno, d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital. A la cerimònia, presidida per Puig, acudirà tot el Consell.

Serà la primera vegada en què es podrà veure la imatge del nou Consell, que passa a estar format per set dones i cinc homes, i amb el qual Ximo Puig busca donar un nou impuls al final de la legislatura.

Ja a la vesprada se celebrarà el traspàs de carteres. A les 17:00 hores, a la seu de la Conselleria d'Hisenda, Vicent Soler cedirà el càrrec a Arcadi España, i a la mateixa hora, però a la seu de la Conselleria d'Innovació, a Alacant, Carolina Pascual farà el mateix amb Josefina Bueno, en presència del cap del Consell.

A les 18:00 hores Vicent Marzà li entregarà la cartera a Raquel Tamarit al jardí de les palmeres del Palau de les Arts, i a les 19:00 hores, a la Conselleria de Sanitat Ana Barceló li la cedirà a Miguel Mínguez. Finalment, a les 20:00 hores, a la seu de la Conselleria de Política Territorial, Arcadi España li donarà el relleu a Rebeca Torró.

Arrancarà així oficialment el nou Consell que, per primera vegada, comptarà amb més dones que homes.

També et pot interessar

stats