Miguel Mínguez, cap de servei de l'Hospital Clínic, nou conseller de Sanitat

El també investigador principal de l'Incliva substitueix Ana Barceló, que deixa la Conselleria per a ser la síndica dels socialistes a les Corts

Miguel Mínguez, nou conseller de Sanitat
Miguel Mínguez, nou conseller de Sanitat / Hospital Clínic de València (GVA)

Miguel Mínguez, metge, cap de servei de l'Hospital Clínic de València, investigador principal de l'Incliva i professor i vicedegà de la Facultat de Medicina de la Universitat de València, serà el nou conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, en substitució d'Ana Barceló, tal com ha anunciat aquest dissabte en roda de premsa el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Puig ha destacat que Mínguez arriba a un departament "referent" en la pandèmia i en la vacunació de la població contra el coronavirus, que ha ampliat la plantilla en 16.000 sanitaris i ha recuperat la gestió pública dels departaments de salut de gestió privada.

Ara, segons ha dit, tindrà la missió d'afrontar el repte de la reforma de la sanitat pública, impulsar el pla d'infraestructures i modernitzar les àrees d'atenció primària i salut mental.

D'aquesta manera, Mínguez relleva Barceló, que estava al capdavant de la Conselleria de Sanitat des del 2018 i que la deixa ara per ser la síndica socialista a les Corts. Durant la compareixença, el cap del Consell ha agraït a Barceló "la seua fortalesa i el seu paper referent en la pandèmia i la vacunació", amb les ampliacions de plantilla i la recuperació de la gestió pública dels centres hospitalaris d'Alzira i Torrevella.

De la nova portaveu parlamentària del PSPV, Puig ha assegurat que és una "persona valuosa, seriosa, rigorosa i dialogant", que "sap el que és tindre una situació de dificultat", i que "coneix molt bé el govern valencià". Per això pot ajudar que hi haja "la major fluïdesa entre les Corts i el Consell".

També et pot interessar

stats