Navarro promet el càrrec de consellera d’Agricultura per "lleialtat a la lluita contra el canvi climàtic"

Admet que té un repte important en la situació del camp valencià i no veu problema a accedir al càrrec amb els pressupostos del 2023 quasi tancats

Isaura Navarro, al centre, junt a la vicepresidenta del Consell i el president de la Generalitat, en l'acte de presa de possessió
Isaura Navarro, al centre, al costat de la vicepresidenta del Consell i el president de la Generalitat, en l'acte de la presa de possessió / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
26 d'octubre 2022 - 11:57 Actualitzat: 26 d'octubre 2022 - 14:42

Per "lleialtat a la lluita contra el canvi climàtic i a l'amor a aquesta terra". Així prometia el càrrec la nova consellera d’Agricultura i Emergència Climàtica, Isaura Navarro, després del terratrémol al si d’Iniciativa que va suposar aquest dimarts la destitució de la seua predecessora, Mireia Mollà.

En declaracions als periodistes després de l'acte, Navarro ha admés estar "molt agraïda" per la confiança depositada en ella per part de la vicepresidenta del Consell, i s'ha mostrat "molt emocionada i amb moltes ganes de començar a treballar" per a aquesta terra.

Una de les seues prioritats serà el camp valencià, un sector que, segons ha destacat, "necessita molta atenció, en una situació d'emergència climàtica molt complexa que ja estem patint". "Tinc molta faena al davant i moltes ganes", ha assegurat Navarro, que creu que per a ella serà fàcil atendre les necessitats del camp perquè ve del camp i el treballa i coneix bé, i a més, està "molt preocupada, des de sempre, per lluitar contra el canvi climàtic".

Isaura Navarro no veu un problema accedir al càrrec quan ja està pràcticament tancat el pressupost de la Generalitat per al 2023, perquè els comptes es negocien de manera conjunta i les línies de treball de la conselleria seran les mateixes, segons ha assegurat.

Sobre l'impuls a les energies renovables, ha assenyalat que és una part clau que s'ha d'enfortir des de les administracions públiques, perquè és necessari apostar per una energia neta i anar deixant arrere les energies brutes, per la qual cosa és "un dels treballs més importants" que ha de portar avant.

Suport de tot el Consell i de Compromís

Navarro, que fins ara ocupava la secretaria autonòmica de Salut Pública, ha pres possessió del càrrec al Palau de la Generalitat, a primera hora del matí d’aquest dimecres, i després que el ple del Consell, ja sense Mollà, cessara Isaura Navarro com a secretària autonòmica i la nomenara consellera.

A la presa de possessió han assistit tots els membres del Consell, encapçalats pel president de la Generalitat, Ximo Puig. Qui no ha assistit ha sigut Mireia Mollà. L’exconsellera no ha fet cap aparició pública des que aquest dimarts de vesprada es va comunicar el seu cessament.

Encara que s'esperava que Mireia Mollà acudira al traspàs de carteres d’aquest dimecres de vesprada, fonts del seu entorn han confirmat a À Punt que finalment no anirà a aquest acte.

Pel que fa al cap del Consell, ha assenyalat que el relleu de Mireia Mollà al capdavant de la conselleria són "moviments que entren en la lògica política" i ha mostrat el seu "respecte absolut" per les qüestions internes dels partits. A més, amb la possibilitat que aquest moviment faça trontollar el govern autonòmic, Puig ha insistit que el govern del Botánic és "absolutament estable".

Puig mostra un "respecte absolut" pels moviments dels partits

Preguntat per si l'ha sorprés la destitució de Mollà, ha apuntat que "evidentment" es va assabentar quan li ho va comunicar Aitana Mas —de qui va ser la proposta— i ha insistit que es tracta de "moviments que entren en la lògica política". En aquest sentit, ha assenyalat que ell "sempre" ha mostrat "un respecte absolut" als moviments interns no sols dels seus socis de govern, sinó també als dels partits de l'oposició.

Tampoc no han faltat a l’acte de presa de possessió de Navarro destacats membres de Compromís, com la síndica en les Corts, Papi Robles o l'exconseller d'Educació Vicent Marzà, així com el coportaveu d'Iniciativa (partit al qual pertanyen tant Isaura Navarro, com Aitana Mas i Mireia Mollà), Alberto Ibáñez.

També et pot interessar

stats