Les millors frases del debat d’investidura

Una selecció del que han dit el president Mazón i els síndics de tots els partits a les Corts

Ple d'investidura de la XI legislatura de les Corts Valencianes
Ple d'investidura de la XI legislatura de les Corts Valencianes / À Punt NTC

El debat d’investidura del nou president de la Generalitat, el popular Carlos Mazón, a les Corts, ha protagonitzat aquest dijous la jornada a les Corts i ha marcat l'agenda política a la Comunitat Valenciana. En la sessió han intervingut el mateix Mazón; el líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i els síndics de la resta de formacions: Joan Baldoví, per Compromís; Ana Vega, per Vox, i Miguel Barrachina, pel Partit Popular. Aquestes són algunes de les millors frases que ha deixat cadascun d’ells durant el debat:

Carlos Mazón, president de la Generalitat

“S’acabarà construint una barrera idiomàtica que impedisca que els millors talents atenguen les necessitats mèdiques dels ciutadans de la Comunitat Valenciana. El requisit lingüístic encobert passarà a la història”.

“El futur govern de la Generalitat Valenciana no sols serà inclusiu amb qualsevol col·lectiu, sinó que a més desplegarà polítiques que garantisquen que ningú es puga sentir amenaçat per triar a qui estima o per nàixer on va nàixer”.

Sobre finançament autonòmic: “És fracàs de tots que no s'haja aconseguit, hem de posar la nostra terra abans que el nostre partit, és una assignatura pendent”.

Ximo Puig, líder del PSPV-PSOE

“Faig un prec al pròxim govern: no trenquen per trencar, aprofiten el camí avançat”.

“La seua presidència amb aquest pacte no li resta legitimitat. Una altra cosa diferent és la dignitat. La dignitat que exigeix ser president de la Generalitat”.

“Vosté ha atorgat la representativitat de l'autogovern a qui el vol suprimir, li donarà la Cultura a qui la vol silenciar i deixarà al capdavant de Justícia a qui nega la injustícia més gran: la violència masclista contra la meitat de la societat”.

Joan Baldoví, síndic de Compromís

A Vox: “Això no és un corral, això és la seu de la sobirania nacional. I si no està a gust, se les pira”.

“Huit anys en l'oposició dona per a pensar el seu programa de govern. Parlaven del malvat govern del Botànic i arribat el moment, presenten una fulleta amb cinc punts, amb una redacció que milloraria un xiquet de cinqué de primària”.

“Vox els deixa ficar mà en el 95% del pressupost a canvi que Vox rebente minuts de silenci, retire banderes LGTBI, negue el canvi climàtic i censure obres de teatre i revistes infantils”.

Ana Vega, síndica de Vox 

“L'esquerra detesta la reconciliació nacional i l'abraçada que es van donar els nostres avis; per això recorden el bombardeig del Mercat Central d'Alacant i obliden deliberadament les txeques de València, que eren centres de tortura per als dissidents”.

“L'esquerra també ha fet un ús maquiavèl·lic del principi d'igualtat. Esgotada la lluita de classes, ha usat la guerra de sexes com a element de confrontació i generador de quiosquets i beneficis per a la seua xarxa clientelista”.

“Acabarem amb l'arraconament a l'espanyol a les nostres aules (…). Donarem compliment del deure constitucional de tots els espanyols de conéixer l'espanyol”.

Miguel Barrachina, síndic del PP

“No es tracta de no ser de dretes ni d'esquerres, sinó de no ser extraterrestres”.

Ha comparat Carlos Mazón amb el tenista Carlos Alcaraz, que “també s'ha entrenat a Alacant”, pel seu “cap, cor, determinació, coratge i caràcter”, i l'ha felicitat per un resultat electoral que “només era al seu cap”.

També et pot interessar

stats