El CIS situa el PSOE 1,4 punts per davant del PP

Segons un sondeig fet abans de l'inici de la campanya, el PSOE sumaria el 31% dels vots, a menys de dos punts se situaria el PP amb un 29,6% dels vots. Sumar (15,5%) i Vox (11,7%) serien la tercera i quarta força

Estimación de vots, segons el CIS
Estimación de vots, segons el CIS / Marta Galindo (À Punt NTC)

El baròmetre d'opinió del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes de juliol situa el PSOE 1,4 punts per davant del PP en estimació de vot per a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. En concret, calcula un suport del 31% per als socialistes i del 29,6% per als populars.

La tercera plaça és per a Sumar, amb un suport estimat del 15,5%, mentre que Vox apareix en la quarta posició amb una estimació de l'11,7%.

Els vots de Sumar units al del PSOE permetria a l'esquerra arreplegar el 46,5% dels sufragis, mentre que el PP i Vox, es quedarien en el 41,3% dels suports.

El treball de camp per a aquest sondeig es va realitzar entre els dies 30 de juny i 5 de juliol, és a dir, abans de l'inici de la campanya electoral i del cara a cara protagonitzat dilluns passat entre el candidat socialista, Pedro Sánchez, i l'aspirant del PP a la Moncloa, Alberto Núñez Feijóo.

En comparació amb la macroenquesta preelectoral publicada pel CIS el passat 5 de juliol, el PSOE empitjora l'estimació de vot i cau dues dècimes (passa d'un 31,2% a un 31%), però més encara (1,8 punts) retrocedeix, el PP que passa del 31,4% al 29,6%.

Aquella enquesta es basava en més de 29.000 entrevistes fetes entre els dies 8 i 27 de juny i, donada l'amplitud de la mostra va permetre al CIS calcular forquetes de repartiment d'escons.

També et pot interessar

stats