Mazón: "La Comunitat Valenciana està preparada per al canvi"

El president del PP valencià critica el govern del Botànic, minimitza els casos de corrupció que han esguitat el partit i anuncia una aposta per la política social

El president del PP, Pablo Casado, agafa la senyera al costat del nou president del PPCV, Carlos Mazón
El president del PP, Pablo Casado, agafa la senyera al costat del nou president del PPCV, Carlos Mazón / Efe
05 de juliol 2021 - 12:45

El nou president del PP valencià, Carlos Mazón, s'ha mostrat convençut en una entrevista en la Cadena Cope aquest dilluns, que la Comunitat Valenciana "està preparada per al canvi". Mazón considera que la "gent està farta" del govern del Botànic i del govern espanyol de Pedro Sánchez, i ha criticat la política en matèria de finançament, d'aigua, de sectors productius, de llengua i de relacions amb Catalunya, entre altres.

Mazón ha criticat l'aposta del president del Consell, Ximo Puig, pel federalisme "en comptes d'apostar per l'estat de les autonomies"; També ha lamentat que recolze l'indult d'aquells que "volen els països catalans". La crítica a Puig per les seues iniciatives o declaracions relacionades amb Catalunya o Balears ha anat més enllà. Mazón lamenta que el president valencià aposte per una Commonwealth amb Catalunya i Balears, "un sistema colonialista que òbviament dependrà de Catalunya".

Al llarg de l'entrevista el polític alacantí assegura que hi ha molta gent ofegada i marca el camí. "Per això posem l'accent en el vessant social, perquè hi ha molta gent que està passant fam. També en l'ecologia, perquè tampoc cal donar a triar entre l'ecologia i el desenvolupament. La bandera de la sostenibilitat, la bandera verda, no és exclusiva de ningú. Crec en aqueixa compatibilitat de verd i desenvolupament”, defensa.

El requisit lingüístic, una barbaritat que vol eliminar

Mazón també rebutja el requisit lingüístic, que qualifica de "barbaritat". "El valencià no pot ser un requisit perquè perdrem molts professionals vàlids. Aquesta norma l'eliminarem. Apostem per un model de convivència entre el valencià i el castellà. No volem arribar als límits de divisió de Catalunya. Defensem la nostra espanyolitat i la nostra pròpia integritat, el nostre accent. Som molt espanyols i no tenim cap contradicció”, argumenta clarament.

Més de dos-cents càrrecs absolts

Mazón també ha recordat que el PP va perdre la Generalitat en 2015 i ha admés que en les eleccions de 2019 va obtendre "els pitjors resultats" tot i que es va aconseguir mantindre ajuntaments "importants" com ara el de la ciutat d'Alacant. I ha interpretat aquest mal resultat en la crisi i en "aquells casos de corrupció convenientment airejats". Sobre aquest tema, el polític popular ha minimitzat la corrupció que ha esguitat al seu partit. "Ací convé recordar que són més de dos-cents càrrecs de l'etapa anterior que han quedat absolts o arxivats sense instrucció".

També et pot interessar

stats