El litoral valencià, la corrupció i les relacions amb Israel centren el nové dia de campanya a les europees

La campanya traspassa l’equador amb retrets entre partits i centrada en clau estatal i autonòmica

La campanya a les europees traspassa l'equador
La campanya a les europees traspassa l'equador / À Punt NTC

La campanya per a les eleccions al Parlament Europeu ja traspassa l’equador. Els mítings se succeeixen dins i fora del nostre territori, on els retrets entre formacions i la manca de debat en clau europea han sigut la tònica principal de la novena jornada de campanya, on s’han posat en la taula qüestions com la política de costes, la corrupció i –de nou– la llei d’amnistia. 

A Alacant el PSPV ha reivindicat, a través de la secretària general, Diana Morant, que Europa és ara més digna per la influència de líders com Pedro Sánchez, just en el dia en què es compleixen sis anys de la moció de censura que el va dur a La Moncloa.

Morant ha acompanyat la candidata socialista Leire Pajín, que ha defés que ara els països del nord i del centre d’Europa “miren a Espanya pel seu model d’ocupació, econòmic i sobretot per la solvència econòmica i la seua distribució de justícia social”. En l'acte ha participat la vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, que ha ressaltat les polítiques en favor de la igualtat d'oportunitats com un dels elements centrals d'estos sis anys de governs liderats per Sánchez. 

A Moncofa (Plana Baixa), el Partit Popular ha commemorat un altre aniversari, el del triomf electoral que fa un any el va dur a presidir el Consell. El president del PPCV, Carlos Mazón, aposta per una nova llei de costes valenciana “que acabe amb l'assetjament i el desequilibri i que porte sostenibilitat, respecte, turisme i medi ambient a les nostres platges”.

Mazón ha assegurat que donarà la batalla si el govern espanyol hi recorre al Tribunal Constitucional, on el duran “per a lluitar contra la llei d’amnistia més impresentable de la història de democràcia” a Espanya.

El candidat de Compromís-Sumar, Vicent Marzà, ha participat en un míting a Getafe, on ha reivindicat “un corredor mediterrani de veritat” i el paper de Compromís per a denunciar les pràctiques que porten a la corrupció –ha dit– del Partit Popular i Vox. 

Acompanyat de la líder de la formació, Yolanda Díaz, Marzà respon així a la decisió de la Junta Electoral que ha obligat el Consell a retirar el lema "Llibertat educativa" de les seues comunicacions institucionals en període electoral. 

Per la seua banda, el cap de llista de Ciutadans per a les eleccions europees, Jordi Cañas, ha demanat un canvi en les institucions europees perquè actuen d'una manera més humana i més pròxima. En l'acte central de campanya a Madrid ha defés una Europa que escolte les reivindicacions reals de la ciutadania. 

El portaveu de Vox en la campanya, Vicente Barrera, ha triat la platja d'Almardà de Sagunt (Camp de Morvedre) per a criticar les polítiques ecologistes de la Unió Europea i ha apostat per “posar l’home en el centre”.

La crisi diplomàtica amb Israel ha entrat en l’agenda de la mà de la cap de llista de Podem, Irene Montero, que ha fet una crida a “trencar les relacions diplomàtiques i comercials i practicar un embargament total d’armes” amb l’estat hebreu. 

També et pot interessar

stats