La Junta Electoral obliga la Conselleria d'Educació a retirar el lema "llibertat educativa"

Estima el recurs de la candidatura de Compromís-Sumar, que acusava el Consell de "reproduir missatges de campanya del PP i Vox"

José Antonio Rovira, conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, a les Corts
José Antonio Rovira, conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, a les Corts / Generalitat

La Junta Electoral Provincial de València ha obligat la Conselleria d'Educació a retirar el lema "llibertat educativa" de les seues comunicacions institucionals, en estimar un recurs de la candidatura de Compromís-Sumar a les eleccions europees.

Segons un comunicat de Compromís, la Junta Electoral estableix que aprecia indicis d'infracció dels articles 50.2 i 50.3 de la llei electoral en les successives comunicacions institucionals durant el període electoral, a través de xarxes socials i mitjançant pàgina web vinculada a la conselleria.

Constata que aquestes no sols es referien a la difusió del normal funcionament d'un servei públic, sobre els programes d'educació disponibles, sinó que es reprodueixen missatges de campanya dels partits polítics Partit Popular i Vox, en particular per l'ús del lema "llibertat educativa", segons les fonts.

La conselleria va començar a usar el lema el 23 de maig, coincidint amb la vaga del sector educatiu valencià i l'inici de la campanya electoral de les europees.

Per al candidat de la candidatura de Compromís-Sumar a les europees Vicent Marzà, la resolució de la Junta Electoral deixa clar que el que està fent el Consell amb la inscripció escolar "no és més que propaganda basta de les seues polítiques agressives contra l'educació pública i a favor de la segregació escolar".

"El Consell del PP i VOX ha de tindre clar que els farem front, des d'ací i des d'Europa. Farem front a les seues polítiques nefastes i denunciarem sempre l'ús fraudulent dels diners públics en propaganda partidista", ha conclòs Marzà.

També et pot interessar

stats