El PP i Vox tomben les esmenes a la totalitat a les noves lleis d'educació, À Punt i l'Agència Valenciana Antifrau

Els grups de l'oposició s'han donat suport mútuament a les esmenes, que han rebutjat els partits del Consell

Membres del Consell i dels grups parlamentaris de PP i Vox, en els moments previs a la sessió de control
Membres del Consell i dels grups parlamentaris del PP i Vox, en els moments previs a la sessió de control / Rober Solsona (Europa Press)

Les Corts han rebutjat amb els vots en contra del PP i Vox les esmenes a la totalitat del PSPV i Compromís a les lleis de Llibertat Educativa, la nova À Punt i l'Agència Valenciana Antifrau. Els grups de l'oposició s'han donat suport mútuament a les sis esmenes, que han tombat els partits del Consell.

En el cas de la llei de llibertat educativa, el PP i Vox han defés el seu model de "deixar triar" als pares la llengua vehicular i el centre escolar, contra la pretensió de socialistes i Compromís de mantindre la llei de Plurilingüisme.

Respecte d'À Punt no s'ha acceptat mantindre la llei vigent, com proposava el PSPV, ni modificar-la per a fusionar la corporació (CVMC) i la societat anònima (SAMC) com demanava Compromís (i que també preveu la nova llei).

Tampoc han prosperat les esmenes de l'oposició a la llei de l'Agència Valenciana Antifrau, que entre altres canvis rebaixa les majories per a la cúpula de l'organigrama, entre crítiques del PSPV i Compromís a PP i Vox per no voler pactar un candidat de consens per a substituir Joan Llinares.

També et pot interessar

stats