Enfrontament a les Corts en abordar-se les esmenes a tres de les grans reformes del PP i Vox

L’oposició presenta esmenes a la totalitat de la llei de llibertat educativa, la d'À Punt i la de l'Agència Antifrau

Hemicicle de les Corts, aquest dimecres
Hemicicle de les Corts, en una imatge d'arxiu / José Cuéllar

Les Corts han acollit este dimecres el debat de tres proposicions de llei de PP i Vox, tres de les cinc grans reformes legislatives que impulsa el govern valencià, i a les quals l'oposició ha presentat esmenes a la totalitat a cadascuna d'elles. Són les de llibertat educativa, la llei d'À Punt i la de l'Agència Antifrau. La d’este dimecres ha sigut una sessió maratoniana que ha enfrontat els dos blocs parlamentaris.

Ha obert el foc la llei de llibertat educativa. L'oposició n'ha demanat la retirada i que es negocie a partir del model actual de plurilingüisme. Des del PSPV, José Muñoz afirmava que el seu partit “posa el peu a la paret”, en referència a les polítiques del Consell, perquè el govern valencià “deixe de destruir també en matèria educativa”.

També des de l’oposició, el diputat de Compromís Gerard Fullana qualificava la llei de llibertat educativa que impulsen PP i Vox de “llei caníbal lingüísticament”.

En canvi, el PP i Vox defenen la seua llei perquè, diuen, trau el nacionalisme de les aules. Assenyalaven que la norma “intenta dinamitar el que és un procés de recuperació de les llibertats”. Mentre que des de les files populars, es mostraven orgullosos de les tres normes.

L’enfrontament també ha sigut evident en la llei que es tramita per a modificar el sistema de la radiotelevisió pública valenciana. El PSPV no dubtava a acusar el PP de voler tindre un canal televisiu a la seua disposició i Compromís advertia que la normativa que es tramita pretén eliminar el valencià de la radiotelevisió pública.

La visió era ben diferent des dels grups que governen. El síndic de Vox, José María Llanos, considerava que l’actual llei d’À Punt, és “sectària”, i per tant en calia una de nova. Per al síndic del PP, Miguel Barrachina, la modificació que impulsen “farà que els valencians sintonitzen més amb À Punt”.

Finalment, la tercera llei que es debat hui és la de l’Agència Antifrau. L'oposició considera que el PP i Vox impulsen la reforma amb la intenció de controlar l'agència. El PP, en canvi, assegura que el que s’ha fet és recollir les propostes de millora que proposava la mateixa agència. 

També et pot interessar

stats