400 persones es manifesten a Moncofa en contra de la llei de costes

Veïnat del municipi i d'altres localitats protesten contra les intencions del Ministeri de Transició Ecològica d'assolar una de les cases de l'avinguda del Mare Nostrum

Manifestació en contra de l'enderrocament de l'habitatge de l'avinguda Mare Nostrum de Moncofa
Manifestació en contra de l'enderrocament de l'habitatge de l'avinguda Mare Nostrum de Moncofa / À Punt NTC

Unes 400 persones s'han manifestat aquest dissabte a Moncofa (Plana Baixa) per a mostrar el rebuig a enderrocar un nou habitatge a la platja del municipi. La plataforma Espigons Ja protesta així a la carta remesa pel Ministeri de Transició Ecològica, que dirigeix la vicepresidenta Teresa Ribera, a un dels veïns de l'avinguda del Mare Nostrum, en la qual dona dos mesos als propietaris per a deixar la casa per tal de poder procedir a assolar-la.

La manifestació ha tingut el suport dels grups polítics municipals, a més d'altres veïns i veïnes de municipis pròxims, com Orpesa, Borriana, Almassora o Dénia. El crit és unànime: volen frenar la llei de costes i protegir cases com la que es vol enderrocar a Moncofa, que consideren que formen part de la seua identitat.

L'alcalde, Wences Alós Valls, lamenta el modus operandi del Servei Provincial de Costes i del Ministeri, i critica que “reprenguen la seua línia destructiva, sense tindre en compte la realitat dels municipis costaners, com és el cas de Moncofa, ni com la decisió afecta les famílies que tenen l'habitatge a la platja, ni el patrimoni etnològic del municipi, ni aquest efecte sobre l'atractiu i el futur turístic”.

Per la seua banda, el Consell, prepara la seua pròpia llei de costes, que dona més protecció a aquestes construccions i que també pretén assumir aquestes competències que ara mateix depenen de l'Estat. Un avantprojecte de llei que la portaveu d'Agricultura de Compromís a les Corts, Paula Espinosa, ha criticat durament i que assegura que suposa "una regressió ambiental" respecte al Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del litoral de la Comunitat Valenciana (Pativel), que va impulsar el govern del Botànic.

També et pot interessar

stats