El govern espanyol reprén l'assolament d'habitatges enfront de la costa, a Moncofa

L’Ajuntament assegura que el Ministeri hauria de dedicar recursos a regenerar les platges, “no a destruir vides i famílies”

Tècnics del Ministeri de Transició Ecològica inspeccionen habitatges en primera línia de platja
Tècnics del Ministeri de Transició Ecològica inspeccionen habitatges en primera línia de platja / À Punt NTC

L'Ajuntament de Moncofa ha informat aquest dijous que el Servei Provincial de Costes, dependent del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha ordenat assolar un habitatge a la platja del municipi i una altra dotzena d'immobles també podrien estar en la mateixa situació. Seria, segons fonts municipals, l'habitatge situat al número 52 de l'avinguda del Mare Nostrum, que per al consistori està en perfecte estat de conservació i en ús.

El Ministeri que dirigeix la vicepresidenta tercera, Teresa Ribera, ha donat dos mesos als propietaris de l'immoble per a "l'alçament i retirada del domini públic", és a dir, la demolició de l'habitatge en qüestió.

L'alcalde, Wences Alós Valls, ha lamentat el modus operandi del Servei Provincial de Costes i del Ministeri i ha criticat que “reprenguen la seua línia destructiva, sense tindre en compte la realitat dels municipis costaners, com és el cas de Moncofa, sense tindre en compte com la decisió afecta les famílies que tenen l'habitatge a la platja, ni el patrimoni etnològic del municipi ni aquest efecte sobre l'atractiu i futur turístic”.

Al seu entendre Costes, en lloc de destruir, "hauria de dedicar els seus recursos a regenerar les platges, a millorar les defenses marítimes i a possibilitar el desenvolupament socioeconòmic de les zones costaneres". Per a Alós, "no té sentit dedicar diners públics a destruir vides, famílies, història i infraestructures hoteleres".

També et pot interessar

stats