La Junta Electoral Central amplia un dia, fins al 7 de juny, el vot per correu per a les eleccions europees

La decisió s'ha pres pel retard en l'edició de les paperetes amb motiu dels recursos plantejats

Una oficina de correus, en arxiu
Una oficina de correus, en arxiu / Jesús Hellín (Europa Press=

La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat este dijous de manera extraordinària ampliar fins al divendres 7 de juny a les 14:00 hores el termini del vot per correu per a les eleccions europees del 9J, un dia més del que es preveia. Inicialment, este termini acabava el 6 de juny. La decisió s'ha pres pel retard en l'edició de les paperetes amb motiu dels recursos plantejats, segons ha explicat la JEC.

Així ho ha acordat este dijous l'organisme arbitral, just la mateixa jornada en la qual finalitzava la sol·licitud del vot per correu, després d'una petició de l'Oficina del Cens Electoral en la qual també es reclamava ampliar el termini per a la remissió de la documentació electoral i que la JEC, no obstant això, ha denegat.

Tanmateix, sí que ha autoritzat "de manera extraordinària", i "tenint en compte el retard que s'ha produït en l'edició de les paperetes amb motiu dels recursos plantejats", ampliar el vot per correu fins al divendres 7 de juny "en els horaris habituals d'obertura de les oficines de Correus i com a màxim fins a les 14:00 hores".

Finalment, la JEC ha apuntat que Correus "haurà d'extremar la diligència per a assegurar que els sobres amb el vot puguen lliurar-se el dia de la votació en les respectives meses electorals, dins dels terminis legalment establits".

També et pot interessar

stats