L'alcalde de Torrevella assegura que la reversió pública de l'hospital ha perjudicat l'atenció sanitària: "Cada setmana va pitjor"

Eduardo Dolón reivindica al conseller de Sanitat més dotació i personal per a poder abastar l'afluència turística que s'espera a l'estiu

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, entrevistat aquest dimarts en 'Les notícies del matí'

L'alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón (PP), creu que la reversió de l'hospital de la localitat a mans públiques sols ha empitjorat l'atenció sanitària a la comarca. "No és que vaja bé, és que cada setmana va pitjor", ha dit sobre el funcionament del centre, que des d'octubre de 2021 torna a ser gestionat directament per la Generalitat després de quinze anys en mans privades. 

Entrevistat en Les notícies del matí aquest dimarts, el mandatari local ha denunciat les deficiències que, a parer seu, arrossega l'àrea de salut de Torrevella, que, a més de l'hospital del mateix nom, engloba 24 centres de salut. "És evident que va pitjor que mai, anem en caiguda lliure i el problema és que no sabem quin és el fons", ha lamentat Dolón. L'alcalde torrevellenc, de fet, argumenta que en una escala del 0 al 10, el departament sanitari que abasta la comarca del Baix Segura "no supera ni l'u ni el dos". Segons ha assegurat, en només una setmana s'han rebut queixes de més de mil pacients als quals no s'ha atés com tocava. "Alguns no arriben a ser atesos a la porta d'urgències, és d'extrema gravetat", ha denunciat el dirigent popular. 

El departament de salut de Torrevella va en caiguda lliure i el problema és que no sabem quin és el fons

Precisament per la situació de les urgències mèdiques s'ha mostrat especialment concernit, sobretot davant l'allau de turistes que s'esperen aquest estiu a la zona. "Hi ha demores mitjanes de més de sis o set hores. De cara a l'estiu, en què se'ns presenta un pla amb quatre professionals mèdics davant els nou d'anys anteriors, estic molt preocupat", ha assenyalat Dolón, que ha recordat també que la ciutat de Torrevella i els voltats presenten una població que es multiplica per cinc en període estival. Enguany, ha remarcat, les previsions són "molt grans", ja que es rebran vora un milió de persones que caldrà atendre. 

"El nostre departament sanitari no està ni entrenat ni en el millor moment", ha advertit Dolón, que ha denunciat el dèficit de professionals mèdics que té l'àrea de salut perquè "molts se n'han anat amb la reversió". Per a fer front a l'estiu i pal·liar aquestes mancances, ha reclamat al nou conseller de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, que augmente la dotació de recursos i personal. 

Defensa del Tajo-Segura

Dolón també ha criticat els canvis en l'explotació del transvasament Tajo-Segura que vol escometre el govern espanyol, perquè considera que la reducció del cabal no tindrà repercussions només en l'agricultura, sinó també en altres sectors fonamentals com ara el turisme. "Parlem del rebost d'Europa, que és especialment el sud de la Comunitat Valenciana i la comarca del Baix Segura", ha manifestat.

La dessalació d'aigua pot servir en moments puntuals, però la solució definitiva només passa per transvasar aigua de les conques que tenen sobrants

Així, ha reclamat al president de la Generalitat, Ximo Puig, més contundència per a defensar el transvasament i els interessos valencians davant l'executiu estatal. S'ha mostrat poc partidari de mecanismes alternatius com les dessalinitzadores que planteja el Ministeri per a la Transició Ecològica com una manera d'obtindre recursos hídrics a les àrees que més pateixen la sequera. "Pot servir en moments puntuals, però no és la solució definitiva", ha argumentat l'alcalde de Torrevella, que ha incidit que no hi ha altra opció que no siga "transferir aigua de les conques que tenen sobrants". 

També et pot interessar

stats