L'alcalde de Sant Joan d'Alacant, que va abandonar fa dos dies Ciutadans, serà el candidat del PP en el municipi

Continua el degoteig de càrrecs que abandonen el partit taronja per unir-se al Partit Popular

Santiago Román en una imatge d'arxiu
Santiago Román en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'alcalde de Sant Joan d'Alacant (Alacantí), Santiago Román, que fa dos dies va deixar Ciutadans (Cs) i es va passar al grup de no adscrits, liderarà la candidatura del PP en aquest municipi en els comicis locals del 28 de maig, segons ha anunciat aquest dijous el coordinador general del PP de la província d'Alacant, Juan Francisco Pérez Llorca, en un comunicat.

En la nota de premsa s'indica que el Partit Popular confirma així Román com a alcaldable d'aquesta formació política, a falta que el comité electoral regional el ratifique com a candidat, en tractar-se d'un municipi de més de 20.000 habitants. Consideren que no cal canviar un govern que funciona bé, i que s'ha demostrat que la gestió a Sant Joan d'Alacant és bona i que el municipi mereix estabilitat. “És millor que les coses que funcionen perduren en el temps”, ha assenyalat Pérez Llorca.

Dimarts, l'alcalde de Sant Joan d'Alacant i els edils Marcos Piña i José Luis Olcina anunciaren a través d'un comunicat que s'havien donat de baixa en Ciutadans i havien sol·licitat per registre incorporar-se al grup de no adscrits per a donar suport a la integració del centredreta polític del municipi.  Un acostament que va començar al gener quan Román va trencar el pacte de govern amb el PSPV per a anunciar un nou acord amb el PP

D'aquesta manera, Santiago Román, Marcos Piña i José Luis Olcina s'han unit a Julia Parra —diputada provincial que va abandonar també Cs i que és edil a Sant Joan— dins dels no adscrits de l'Ajuntament d'aquesta localitat, deixant la formació taronja sense representants en aquest consistori.

En la nota de premsa en què l'alcalde i els dos edils anunciaven la seua marxa del partit taronja afirmaven que, fa unes setmanes, acceptaren, a títol municipal, la proposta del president local del PP, Manuel Aracil, de concórrer junts a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig. Però que la direcció del partit s’havia negat a unificar sigles i, per això, havien decidit deixar Ciutadans per a "donar suport a aquesta unitat del centredreta".

Ciutadans no està perdent càrrecs en favor del Partit Popular només a Sant Joan d’Alacant, al gener, la que era fins aquell moment síndica del partit taronja a les Corts, Ruth Merino, va anunciar que dimitia com a portaveu de Ciutadans i renunciava a l'acta de diputada autonòmica per a unir-se, un parell de setmanes després, a la candidatura de Carlos Mazón a la presidència de la Generalitat com a assessora. 

També a la Diputació d’Alacant, Ciutadans ha perdut càrrecs perquè, fa només un mes, la ja citada Julia Parra i l’exdiputat Javier Gutiérrez abandonaren la disciplina del partit taronja amb la idea de continuar com a no adscrits. Finalment, renunciaren a les seues competències davant la pressió del seu expartit i les amenaces al president de la Diputació, Carlos Mazón. 

També et pot interessar

stats