L'alcalde de Sant Joan d'Alacant trenca el pacte de govern amb el PSPV i anuncia un acord amb el PP

Esther Donate, portaveu socialista, afirma que “a colp de decret lleva la paraula a la ciutadania de Sant Joan”

El dia que es va signar el pacte a Sant Joan d'Alacant

A Alacant, l'acostament entre Ciutadans i PP suma un nou episodi. L'alcalde de Sant Joan d'Alacant ha trencat el pacte de govern amb el PSPV i a quatre mesos de les eleccions locals, anuncia un nou acord amb el PP. Un moviment que no passa desapercebut en uns altres sis municipis on Ciutadans i socialistes es donen encara suport.   

El juliol de 2021, el socialista Jaime Albero donava el relleu en l'alcaldia a Santiago Román, de Ciutadans. És el que s'havia pactat. Els primers dos anys de legislatura governaria el PSPV, i els dos últims, Ciutadans. Però el desacord era cada vegada més patent fins a aquest divendres. Esther Donate, portaveu socialista, assistia a una reunió relacionada amb el seu càrrec com a regidora d'Educació, fins que ha rebut una telefonada: l'alcalde retira les competències als set edils socialistes. Esther Donate, afirma que “a colp de decret, lleva la paraula a la ciutadania de Sant Joan”.

Ciutadans no amagava ja una candidatura conjunta amb els populars per a les pròximes eleccions de maig. Segons l’alcalde, els van dir “no era el moment de parlar de les eleccions de maig", sinó que "si volien un pacte, el podríem iniciar ja”.

És un trencament ja oficialitzat i del qual no perden detall altres poblacions al sud del territori. Com ara Castalla, o Benejússer, on governen els taronges amb suport del PSPV. I al contrari, Xixona, on la socialista Isabel López ostenta l'alcaldia amb Ciutadans. I l'última a pactar. Oriola. On ciutadans van retirar el suport a Emilio Bascuñana i Carolina Gràcia du des d'abril la vara de comandament.

També et pot interessar

stats