Irene Montero demana “unitat” al feminisme per a lluitar contra la "violència política"

La ministra d’Igualtat ha rebut el suport de l’expresident del govern espanyol Rodríguez Zapatero i tota la coalició d'Unides Podem en un acte de partit celebrat a Madrid

La majoria del Congrés dona suport a Montero davant de les desqualificacions de Vox

La ministra d'Igualtat i secretària d'acció de govern de Podem, Irene Montero, ha demanat aquest dissabte “unitat” al moviment feminista per a lluitar contra la “violència política” i ha insistit que la llei del només sí és sí “ha de ser correctament aplicada”.

Així ho ha expressat en un acte de partit celebrat al Cercle de Belles Arts de Madrid, en una setmana marcada per les desqualificacions de la diputada de Vox Carla Toscano cap a la seua persona i la divisió del feminisme. A Madrid, aquest divendres Dia Mundial per l'Erradicació de la Violència Contra les Dones es van fer dues marxes separades. Les participants de les manifestacions demanaven la dimissió de la ministra.

“Només juntes, en equip, colze a colze i defenent-nos les unes a les altres podem continuar conquistant drets”, ha clamat Montero davant d'un auditori de gom a gom. La ministra també s'ha referit al concepte de “violència política” que ha vingut repetint durant els últims dies arran dels insults de Toscano. La parlamentària ultradretana ha dit aquesta setmana que la ministra d’Igualtat havia arribat a la política per “haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias”.

La titular d'Igualtat ha acusat la dreta i l’extrema dreta d’estar darrere d’una estratègia de “violència política” amb la complicitat de la “progressia mediàtica”. “No és una brega al Congrés, és una estratègia per a frenar avanços democràtics”, ha explicat Montero, que ha afegit que no és un fet puntual, sinó que “durant molts dies et diuen que eres una inútil, que no vals per a res”. 

La ministra de Drets Socials i secretària general de la formació morada, Ione Belarra,  ha valorat l’"onada d'afecte i solidaritat" de presidents llatinoamericans com el xilé Gabriel Bòric, l’argentí Alberto Fernández i el colombià Gustavo Petro, que reconeixen que és “avantguarda” i “baluard” en matèria de drets feministes.

Montero ha sigut ovacionada en diversos moments amb aplaudiments i consignes com ''Si ens toquen a una, ens toquen a totes'. En l’acte han participat figures destacades de la coalició Unides Podem i l’exdiputada autonòmica socialista Carla Antonelli. A més, s’ha emés 'un vídeo amb el suport de l’expresident espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, qui ha palesat el seu reconeixement a la ministra per les lleis impulsades, enfront d'aquells que “insulten”, presumeixen del seu “masclisme” i representen un "passat fosc i tenebrós".

La ministra d’Igualtat ha posat punt final a l’acte congratulant-se que el govern de coalició, del qual ha dit que és una “fita” del moviment feminista, acabe la legislatura amb l'aplicació de lleis feministes com la llei només sí és sí, la nova llei de l'avortament o la llei trans.

També et pot interessar

stats