La majoria del Congrés dona suport a Montero davant les desqualificacions de Vox

La diputada Carla Toscano ha assegurat que "l’únic mèrit" de la ministra ha sigut "estudiar en profunditat Pablo Iglesias"

La majoria del Congrés dona suport a Montero davant les desqualificacions de Vox / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de novembre 2022 - 20:08 Actualitzat: 23 de novembre 2022 - 22:33

Una majoria dels diputats i diputades del Congrés, entre ells els d'Unides Podem i el PSOE, però també els dels seus suports d'investidura, ha donat suport dimecres amb un llarg aplaudiment a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, davant la desqualificació de la diputada de Vox Carla Toscano, qui ha assegurat que el seu "únic mèrit" ha sigut "estudiar en profunditat Pablo Iglesias".

L'episodi ha ocorregut durant el debat dels pressupostos del Ministeri d'Igualtat, en el torn de portaveus, quan Toscano, després d’acusar Montero d'"alliberadora de violadors", li ha recriminat que s'atrevisca a "insultar tota la judicatura" i ha fet l’al·lusió a Pablo Iglesias.

Després d'aquestes paraules, els diputats del PSOE, Unides Podem, ERC, Bildu i la CUP han començat a donar colps sobre la bancada i a cridar "no s'hi val tot" o "fora", en tant que els de Vox han aplaudit a Toscano clamant "llibertat".

El vicepresident primer de la Mesa del Congrés, Alfonso González de Celis, ha fet una crida a l'orde a la diputada i ha anunciat que les paraules de Toscano seran retirades del Diari de Sessions. Però Montero, visiblement emocionada i amb llàgrimes als ulls, ha sol·licitat que s'incorpore al Diari de Sessions la "violència política que s'està exercint en la seu de la sobirania popular" perquè "no s'esborre".

"Que tothom la puga recordar i se sàpia que les feministes i demòcrates en som més i, amb més drets, pararem els peus a aquesta banda de feixistes", ha afegit Montero, qui ha rebut un llarg aplaudiment dels parlamentaris abans d'abandonar emocionada l'hemicicle.

Suport més enllà del Congrés

Les crítiques a Montero han provocat una reacció des de tots els partits polítics excepte de Vox.

La ministra ha rebut el suport del president del govern, Pedro Sánchez, i de bona part de l'executiu. Entre altres, la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, ha sentenciat que "és intolerable que es proferisquen insults i ataques masclistes" a Montero al Congrés.

A la Comunitat Valenciana també ha rebut el suport, entre altres, de la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas.

Les mostres de suport també han arribat des de l'oposició. La portaveu del PP en el Congrés, Cuca Gamarra, ha demanat "respecte" per a la ministra d'Igualtat, després de la brega generada en el ple de la Cambra per un comentari de Vox en què qüestionava la seua capacitat. "Ningú té dret a ofendre-la", ha sostingut.

També et pot interessar

stats