Puig condemna els insults a la ministra Montero: "És inadmissible el comportament incívic"

El PPCV acusa el president de rendir-se i d'actuar al servei de Pedro Sánchez en lloc de defendre els interessos de la Comunitat Valenciana

Puig, aquest dijous en les Corts
Puig, aquest dijous en les Corts / À Punt NTC

Els atacs masclistes vessats per la diputada de Vox a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, aquest dimecres al Congrés s'han colat en la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, qui s'ha solidaritzat amb la política de Podem. "És inadmissible el comportament incívic, molt més quan es produeix en la seu de la sobirania popular", ha assenyalat durant la primera intervenció que ha fet aquest dijous des del faristol de les Corts, per a respondre la interpel·lació de la síndica del PPCV, María José Catalá. 

El cap del Consell ha remarcat que la violència contra les dones "comença quan la paraula insulta, amenaça i degrada", i ha insistit en la necessitat de reforçar la unitat de la societat en la lluita contra la violència masclista. Per això, ha informat que la Generalitat, a través de la Conselleria d'Igualtat, convocarà el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, que ara ha complit cinc anys, per a "reforçar-lo i ampliar-lo". 

A més, ha acusat Catalá de portar al parlament valencià "l'agenda de la crispació" seguint ordes del PP nacional i d'actuar "com un sucursalisme pur i dur" que "degrada" la cambra. 

Al seu torn, la parlamentària popular ha retret Puig d'haver-se rendit i d'actuar al servei de Pedro Sánchez i no dels interessos de la Comunitat Valenciana. "Ha passat vosté de ser el primer dels valencians a ser el primer dels sanchistes", li ha amollat, per a retre-li després que l'actitud que ell fa passar per "moderació" no és més que "una absoluta rendició". Catalá ha fet referència a la reforma del delicte de sedició, també al fet que finalment les Corts aprovaran la taxa turística i altres impostos, i al fet que el PSOE no haja demanat la derogació de la llei del només sí és sí

De pas, ha aprofitat també per a agafar el guant que li ha llançat Puig i remarcar que ella mateixa i tot el grup parlamentari del PPCV "condemnen" les paraules que va rebre dimecres Montero: "No ens pareix bé, mai ens ho ha paregut aquesta violència política i agressió parlamentària". Sí que ha especificat que, igual que ara censuren els atacs de la diputada de Vox, també es mostren crítics contra els "escarnis" que han rebut les diputades del PP i les alcaldesses, i ha fet referència a les samarretes que lluïa Mónica Oltra a les Corts contra l'exalcaldessa de València, Rita Barberá.

Retrets a Vox

Durant l'intercanvi amb la síndica de Vox, Ana Vega, Puig li ha retret que s'haja quedat en silenci davant de les desqualificacions llançades a la ministra d'Igualtat: "Tenia una bona oportunitat per a desmarcar-se", li ha dit a la parlamentària d'ultradreta, a qui ha acusat de "superar-se" cada vegada més en el to emprat en les intervencions des del faristol. "No entenc com s'alegra de les paraules que li digueren ahir a Montero, si li les estan dient a vosté també! Com pot ser això? Que no es tinga dignitat", li ha amollat després.

Vega, per la seua banda, li ha contestat que "tenen la pell molt fina" les persones que han criticat la intervenció de la seua companya de partit al Congrés. També li ha retret que van "de la mà dels filoetarres, els que apedreguen en actes polítics, els que solten violadors i els que indulten corruptes i colpistes". "Hi ha una rendició de l'Estat a la banda de xantatgistes, colpistes i delinqüents amb els quals el seu partit governa Espanya, igual que vosté fa ací", ha dit Vega al president.

Les paraules de la síndica de Vox han tingut també resposta del vicepresident segon del Consell, Héctor Illueca, qui ha volgut deixar clar que l'episodi ocorregut en el Congrés és "un problema de masclisme, de feixisme, de sectors polítics que no accepten els avanços del feminisme ni les reivindicacions de les dones, ni els assoliments que s'estan fent en matèria d'igualtat".

També et pot interessar

stats