Unides Podem promou un escrit per a erradicar la "violència" política

Es tracta d'un document que pretén recaptar el suport dels grups parlamentaris i que, de moment, sí que té el beneplàcit de Més País i Compromís

Les ministres de Drets Socials i Iguatat, Ione Belarra i Irene Montero
Les ministres de Drets Socials i Iguatat, Ione Belarra i Irene Montero / Zipi (Efe)

Unides Podem treballa en un escrit per a intentar erradicar en el Congrés el que ells denominen "violència política" i perquè episodis de desqualificació com els que es van produir contra la ministra d'Igualtat, Irene Montero, per part de Vox no es tornen a repetir. La diputada Carla Toscano va assegurar que "l’únic mèrit" de la ministra ha sigut "estudiar en profunditat Pablo Iglesias".

Es tracta d'un document que pretén recaptar el suport dels grups parlamentaris i que, de moment, compta amb el beneplàcit de Més País i Compromís.

La ministra d'Igualtat agraeix les mostres de suport rebudes les últimes hores i denuncia que es va "sobrepassar un límit, en mig d'una campanya de violència política forta"

Montero ha afegit que "la violència política no és que un dia algú s'alce i diga una barbaritat, sinó que hi ha hagut durant una setmana una campanya, que les feministes no sabem fer lleis, que ens mana un mascle alfa i no tenim criteri propi".

Més País i Compromís han anunciat que signaran aquest escrit i han demanat que s'incloguen mesures perquè el Congrés actue quan es produeixen aquests incidents.

El portaveu de Compromís, Joan Baldoví, ha advocat per "l'expulsió de l'hemicicle quan es produïsca violència política" i ha sigut categòric en afegir que si ell haguera estat en la presidència, "hauria tirat aquesta diputada, que no respecta i que perd l'educació".

"El que vaig veure ahir no ho he vist mai. Cal tallar-ho", ha incidit Baldoví, alhora que Més País i Compromís consideren que és "un bon indicador" que el PP també haja reaccionat condemnant aquestes desqualificacions.

El portaveu de Ciutadans, Edmundo Bal, s'ha mostrat disposat a estudiar l'escrit i ha reiterat que "els atacs en la Cambra són intolerables". "Estudiarem els termes, a veure si no hi ha exabruptes com els que fa Podem", ha afegit.

Ayuso: "A mi m'han dit nazi, assassina i m'han comparat amb Putin"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, preguntada si podria considerar-se "violència política", com va denunciar Montero, ha respost que açò "està prenent una escalada que no té sentit", ja que durant els debats parlamentaris en l'Assemblea també s'han proferit insults contra ella.

"A mi m'han arribat a cridar a l'Assemblea "nazi", m'han comparat amb Putin, m'han dit assassina", ha expressat Ayuso."Tot això ens hauria de fer reflexionar una mica", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats