Hisenda destinarà 647 milions d’euros per a ampliar el Pla Resistir Plus

La síndica popular retrau a Puig la falta d’inversions del govern espanyol i l’insta a reivindicar-li-les

Puig mostra a Bonig l'evolució de les inversions a la Comunitat Valenciana
Puig mostra a Bonig l'evolució de les inversions a la Comunitat Valenciana / Corts

La Generalitat i el Ministeri d’Hisenda signaran un conveni la setmana que ve per a desenvolupar el Pla Resistir Plus, que contempla 647 milions d'euros. Les ajudes es destinaran a sectors com el del calcer.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en resposta a la síndica del PP, Isabel Bonig, durant la sessió de control de les Corts. El cap del Consell ha destacat que els fons rebuts per la Generalitat enguany han crescut un 28% respecte a 2018. "És el que significa el canvi de voluntat d'un govern a un altre", ha manifestat.

En la seua primera intervenció, la síndica del PP, Isabel Bonig, ha recordat una compareixença de la vicepresidenta Mónica Oltra, en la qual es va preguntar si calia "armar un canyaret" perquè el govern espanyol atenguera les reivindicacions valencianes. En aquest sentit, Bonig li ha plantejat a Puig: "Quan li'n muntarem una de grossa, a Sánchez?".

Inversió per als ERTO

En resposta, el president de la Generalitat ha explicat a Bonig que "el maleït Sánchez" i el seu govern han aportat 4.100 milions per als expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), una "part fonamental de l'escut social". També l’ha instat a comparar les dades de la Comunitat Valenciana, "en tots els àmbits", segons ha puntualitzat, amb les de la comunitat de Madrid. "Ací s'han salvat més vides, i econòmicament també fins i tot ha anat millor que els que diuen que viuen al país de la llibertat", ha agregat el cap del Consell. 

La “gran reivindicació del finançament”

Quant al finançament, Puig ha asseverat que és la "gran reivindicació" de la Comunitat Valenciana i que "aquest partit s'ha de guanyar a Madrid". "Ací és on tots hem d'estar més units que mai", ha indicat, i ha retret a Bonig que el PP no donara suport a una moció pel finançament autonòmic en el Congrés.

Per part seua, Bonig ha retret als socialistes que aprovaren un model de finançament el 2009 que "perjudicava els valencians i beneficiava catalans i bascos", i ha acusat Ximo Puig de "faltar a la veritat" perquè, segons considera, no han arribat els fons del govern central. 

Així, ha insistit a "muntar-li'n una de grossa" a Sánchez perquè done suport a qüestions com el projecte per a fabricar bateries i el transvasament Tajo-Segura

Sobre aquest tema, li ha recriminat que "sempre que governa el PSOE hi ha guerra de l'aigua" i ha amenaçat de reprovar els quatre ministres valencians si es produeix la "traïció al poble valencià" de l'"estocada" a aquesta infraestructura.

"Sembla que l'única cosa que funciona són les subvencions dels seus germans, això sí que arriba ràpid. L'important és el clinc, clinc, clinc, clinc subvenció al senyor Puig”, ha agregat. 

També et pot interessar

stats