Els sectors del calcer i el vi podran beneficiar-se del pla d'ajudes per la Covid-19

El Consell de Ministres aprova un decret per a habilitar les comunitats autònomes a ampliar els sectors que poden optar a aquestes subvencions directes "en àrees que s'hagen vist particularment afectades"

El sector del calcer del Vinalopó es mobilitza contra la imposició de nous aranzels dels EUA
Una treballadora del sector del calcer del Vinalopó

El calcer i el vi s'afegiran a la llista de sectors que poden demanar les ajudes aprovades pel govern espanyol per a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19. Ho ha confirmat aquest dimarts la ministra portaveu, María Jesús Montero, després que el Consell de Ministres ha aprovat un reial decret per a habilitar les comunitats autònomes i les ciutats a ampliar el nombre de sectors que poden optar a aquestes subvencions directes "en àrees que s'hagen vist particularment afectades en cadascun d'aquests territoris", ha explicat la també responsable d'Hisenda. Montero, de fet, ha posat el vi i el calcer d'exemple, dos sectors amb marcada presència a la Comunitat Valenciana, especialment concentrats a les comarques del Vinalopó, en el cas del segon. 

Amb aquesta normativa, l'executiu de Pedro Sánchez compleix el que va avançar la setmana passada la vicepresidenta segona, Nadia Calviño. La ministra d'Economia va afirmar que es modificaria el decret que regula la línia d'ajudes destinada a rescatar pimes i autònoms, dos dels sectors més perjudicats per la pandèmia, que arriba als 7.000 euros, perquè les comunitats puguen concedir els fons a empreses de col·lectius "particularment afectats" que s'hagen quedat exclosos. 

El calcer valencià va rebre l'anunci amb satisfacció i esperança, ja que veuen materialitzada una de les seues demandes. Fins ara havien reclamat insistentment a l'executiu central que incloguera el sector sabater dins del reial decret d'ajudes a la solvència empresarial pels efectes de la crisi sanitària de la Covid-19.

També et pot interessar

stats