El calcer podrà acollir-se a les ajudes del govern per a pal·liar els efectes de la pandèmia

L'executiu modificarà el decret perquè les comunitats puguen concedir els fons a empreses de sectors "particularment afectats" que s'hagen quedat fora

Trobada
Elx acull aquest dijous una trobada institucional dels principals municipis productors de calçat de tot Espanya / Ajuntament d'Elx

El calcer estarà entre els sectors que poden acollir-se a les ajudes aprovades pel govern espanyol per a pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. L'anunci ha arribat enmig de la reunió dels principals productors de calcer que té lloc a Elx, per a fer front comú contra els aranzels anunciats pels Estats Units.

El govern espanyol modificarà aviat el decret de 7.000 milions d'ajudes directes a pimes i autònoms perquè les comunitats puguen concedir els fons a empreses de sectors "particularment afectats" que s'hagen quedat fora, segons ha anunciat la vicepresidenta Nadia Calviño.

Des del sector s'ha rebut l'anunci de Calviño amb satisfacció i esperança. Els alcaldes es mostren confiats que el calcer serà prioritari per a la Generalitat en les ajudes. Segons ha explicat l'alcalde d'Elx, Carlos González, el govern d'Espanya "ha obert la porta" al fet que les comunitats incorporen a l'àmbit de protecció del reial decret els sectors que consideren adequats i convenients.

D'aquesta manera, es dona solució a un sector que ha reclamat amb insistència a l'executiu central la inclusió del sector sabater dins del reial decret d'ajudes a la solvència empresarial pels efectes de la crisi sanitària de la Covid-19.

Trobada de productors de calçat a Elx

Elx acull aquest dijous una trobada institucional dels principals municipis productors de calçat de tot Espanya per a demanar solucions al sector enfront dels problemes econòmics derivats de la pandèmia i davant l'amenaça dels aranzels a l'exportació per part dels Estats Units. El sector ha sol·licitat al govern espanyol i a la Unió Europea la seua implicació en la defensa del sector davant l'amenaça dels EUA d'imposar aranzels del 25% a les exportacions. Un 30% de les empreses ja han notat un fre en les comandes.

La reunió és semipresencial i hi assisteixen alcaldes d'una quinzena de municipis de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Castella-la Manxa, La Rioja i Balears, que aglutinen el 90% de la producció de calçat a Espanya. També estan presents representants de la Federació d'Indústries del Calçat i de l'Associació Espanyola de Components per al Calçat. Aquesta trobada pretén donar un suport ferm a una indústria fonamental per a aquests municipis i per a la generació de l'activitat econòmica i l'ocupació.

També et pot interessar

stats