La Generalitat dona suport al calcer en el conflicte dels aranzels

El secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig, subratlla que les discrepàncies han de resoldre's en organismes com l'OCDE o l'OCM.

Joan Calabuig, secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes
Joan Calabuig, secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes / À Punt

El secretari per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha mostrat el "total suport" de la Generalitat al sector del calcer davant l'amenaça dels Estats Units d'imposar aranzels addicionals del 25% a les exportacions del sector i ha demanat la implicació de la UE per a buscar una solució.

Arran de la mesura, les pèrdues econòmiques podrien superar els 100 milions d’euros, ja que amb un 7% de la quota d’exportacions, el nord-americà és el primer mercat extracomunitari i el quart al món. Segons Calabuig, el sector fa un "esforç enorme" en qualitat i disseny i "no es mereix en absolut un conflicte que no té res a veure amb el seu comportament exemplar en l'àmbit del comerç internacional".

 

En aquest sentit, el representant de la Generalitat ha demanat al govern estatunidenc que "recapacite sobre aquesta manera d'actuar", ja que “no és possible establir amenaces d'aquest tipus" que generen "inseguretat" i afecten unes relacions entre socis comercials en les quals hauria de prevaldre el diàleg. 

 

Calabuig ha recordat que existeixen altres mecanismes per a resoldre aquest tipus de discrepàncies, com són l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Europeu (OCDE) o l'Organització Mundial del Comerç (OCM).

La primera productora i exportadora de calcer 

La Comunitat Valenciana és la primera productora i exportadora nacional del sector del calcer. En concret, el seu volum de producció representa un 46% del conjunt espanyol i les exportacions de calcer suposen al voltant del 41% d'aquelles que es realitzen a Espanya.

 

El 2020, prop del 4% de les exportacions realitzades a la Comunitat Valenciana van ser del sector del calcer i van assolir els 990 milions d'euros. A més, la Comunitat Valenciana és la primera en nombre d'empreses dedicades a la fabricació del calcer, que es concentren en localitats com Elx, Elda i Villena.

El nombre d'empreses valencianes dedicades al sector del calcer i el cuir ascendeix a prop de 2.600, que donen treball a unes 19.600 persones. Això suposa que més de la meitat de les empreses d'aquest sector a Espanya operen a la Comunitat Valenciana.

 

 

També et pot interessar

stats