El sector del calcer del Vinalopó es mobilitza contra la imposició de nous aranzels dels Estats Units

Alcaldes i alcaldesses de la comarca es reuniran dijous per a reclamar una acció de diplomàcia econòmica que defense els seus interessos

El sector del calcer del Vinalopó es mobilitza contra la imposició de nous aranzels pels EUA / À Punt NTC

El Vinalopó es mobilitza contra l'amenaça dels Estats Units d'imposar aranzels addicionals del 25% a les exportacions del calcer. Arran de la mesura, les pèrdues econòmiques podrien superar els 100 milions d’euros ja que, amb un 7% de la quota d’exportacions, el nord-americà és el primer mercat extracomunitari i el quart al món. 

El 2020 les empreses de calcer del Vinalopó va exportar als Estats Units 3 milions i mig de parells de sabates per un import de 150 milions d’euros. La pujada dels aranzels al 25% representaria una barrera infranquejable per al sector i unes pèrdues milionaries per a un sector que ja pateix la crisi de la Covid. 

La presidenta de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calcer (Avecal), Marian Cano, ha assegurat que l’aplicació de l'aranzel podria suposar la pèrdua de 1.500 a 6.000 llocs de faena directes. 

En una iniciativa impulsada per l'alcalde d'Elx, Carlos González, els alcaldes de la comarca es reuniran dijous vinent per a reclamar al govern espanyol i a la Unió Europea una acció de diplomàcia econòmica per a defensar els seus interessos

També et pot interessar

stats