La primera dama dels Estats Units, Jill Biden, es calça amb sabates d'Elda

El sector del calcer denuncia que els aranzels estatunidencs a les exportacions suposarien un increment dels costos que no el farien rendible

La primera dama dels Estats Units, Jill Biden
La primera dama dels Estats Units, Jill Biden / Textilin

Jill Biden, la primera dama dels Estats Units, porta sabates de vellut elderes. Concretament, unes sabates amb un disseny de bandera pirata de la marca estatunidenca Jon Josef, produït íntegrament a Elda amb materials de l'empresa d'Elda Textil-In. Aquesta companyia ha posat l'accent en la "comoditat, qualitat i disseny" que caracteritza el calcer que es produeix al Vinalopó Mitjà.

Aquesta no és una decisió de compra sorprenent per part de Jill Biden, ja que els Estats Units són la quarta destinació de les exportacions de calcer de la Comunitat Valenciana i la primera fora de la Unió Europea. De fet, el 2020 s'exportaren a aquest país 3,5 milions de parells de sabates, per un valor superior a 151 milions d'euros.

Arran de l’anunci dels Estats Units d’aplicar aranzels a les exportacions de calcer espanyol, s'han produït ja les primeres cancel·lacions de comandes de clients americans. El sector denuncia que aquestes tarifes suposarien un increment dels costos que no el farien rendible i frenarien la recuperació del mercat després que les vendes hagen caigut un 32% a causa de la pandèmia.

La presidenta de l'Associació Valenciana d'Empresaris del Calcer, Marián Canó, ha advertit que aquesta indústria no vol ser moneda de canvi de l’anomenada taxa Google i ha assegurat que s'han desplegat esforços a tots els nivells per a fer-ho palés.

L'economia de les principals localitats sabateres podria estar en joc. Per això, l'alcalde d'Elx, Carlos González, ha anunciat una reunió imminent de totes elles per a pressionar la Unió Europea a mirar pels seus interessos.

També et pot interessar

stats