El govern d’Ayuso va iniciar negociacions per adquirir la vacuna Sputnik al marge del govern espanyol

El conseller de Sanitat madrileny ha explicat que “exploraran tots els escenaris possibles". 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant la seua visita a l'hospital universitari La Paz, acompanyada pel conseller de Sanitat, Enrique Ruiz-Escudero
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, durant la seua visita a l'hospital universitari La Paz, acompanyada pel conseller de Sanitat, Enrique Ruiz-Escudero / Diego Sinova (Efe)

El conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha explicat que la Comunitat de Madrid va iniciar fa dos mesos converses amb proveïdors de la vacuna rusa Sputnik per a aconseguir un "preacord" que accelerara la seua arribada, una vegada siga autoritzada per l'Agència Europea del Medicament.

"Si tenim l'opció de poder portar la vacuna, ho farem", ha assenyalat Ruiz Escudero en una visita a l'Hospital 12 de Octubre, acompanyat de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

"No serà la primera, ni la cinquena, ni la desena vegada que la Comunitat de Madrid s'avança al Govern d'Espanya i analitza tots els escenaris possibles per a continuar lluitant contra el virus", ha dit per la seua part Ayuso, que ha afegit que en moltes ocasions se li han negat a Madrid "molts projectes i al final tenien raó".

La "missió" de la Conselleria de Sanitat és, segons Ruiz Escudero, "tractar d'avançar-nos i explorar tots els escenaris possibles" per a tractar de facilitar un "preacord" de compra beneficiós de la vacuna Sputnik per a tot el Sistema Nacional de Salut".

El govern espanyol i l’oposició s'uneixen en les crítiques a Ayuso 

En fer-se públics els fets, el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha indicat que tots els governs han de ser "responsables, seriosos i lleials", ja que un dels "dels principals èxits" de l'estratègia europea en la vacunació ha sigut que s'hagen centralitzat les compres en mans de la Comissió Europea.

Només el Partit Popular ha donat suport a la Comunitat de Madrid en considerar que la decisió d'explorar un preacord de compra beneficiós, no suposa esmenar la política de compres comunitària de la UE, sinó avançar-se a un escenari canviant, han assenyalat fonts populars. 

Tant Vox com Ciutadans, que formava part del govern regional quan van tindre lloc les negociacions, han deixat sol el PP en el seu defensa de les negociacions d'Ayuso.

També et pot interessar

stats