Controlat l'incendi forestal declarat a Riba-roja de Túria

El foc ja s'havia donat per estabilitzat dissabte a les 23 hores

L'incendi declarat a la urbanització Mas de Traver està estabilitzat
L'incendi declarat a la urbanització Mas de Traver està estabilitzat / Consorci de Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 de maig 2024 - 15:53 Actualitzat: 05 de maig 2024 - 19:33

L'incendi forestal originat la vesprada de dissabte al voltant de Riba-roja de Túria (Camp de Túria), ha sigut donat per controlat este diumenge de vesprada, després de donar-se per estabilitzat a les 23:00 hores del dissabte.

El Consorci de Bombers de València ja havia informat dissabte de vesprada que els treballs d'extinció havien aconseguit frenar l'avanç del foc en l'incendi, tot i que encara no es podia donar per estabilitzat. "Continuen havent-hi punts calents repartits en un ample perímetre", matisaven al voltant de les 20:00 hores. També es va informar que durant la nit hi continuarien treballant les dotacions terrestres, tot i que els mitjans aeris se'n retiraven. Tres hores després, però, s'ha comunicat que l'incendi estava estabilitzat.

Dissabte a les 14:00 hores, Emergències de la Generalitat va informar que s'havia declarat un incendi forestal al Riba-roja de Túria, concretament enfront de la urbanització el Mas de Traver, prop del col·legi Entrenaranjos. Així mateix, la Generalitat va indicar que s'activava el nivell 1 del Pla Especial d'Incendis Forestals (PEIF).

En un primer moment, fins al lloc de l'incendi es van mobilitzar set mitjans aeris, tres unitats dels bombers forestals de la Generalitat amb quatre autobombes, quatre unitats forestals del Consorci Provincial de Bombers de València, un coordinador forestal, un tècnic forestal, un sergent i un vehicle dels bombers de València. A més, també es van unir a les tasques d'extinció voluntaris de Nàquera. A més, a petició dels Bombers de València, s'havia sol·licitat a Iberdrola que descarregara una línia elèctrica pròxima a l'incendi. Al voltant de les 22:00 hores, es demanava el restabliment de la línia elèctrica en la zona de l'incendi.

Així mateix, al voltant de les 15:30 hores, Emergències va informar que s'havia procedit al confinament de la població que viu a la urbanització el Mas de Traver, que de moment continua sense poder eixir de les seues cases. De vesprada també es va tallar la circulació del metro entre les estacions de la Canyada i l'Eliana, que va quedar restablida a les 19:40 hores.

Segons informava el Consorci Provincial de Bombers a última hora de la vesprada de dissabte, durant la jornada la prioritat ha sigut protegir la urbanització el Mas de Traver, i per això, s'han desplegat diverses dotacions que han estat "treballant intensament per a evitar la propagació del foc a les cases, objectiu que s'ha aconseguit", mantenen. Amb tot, els bombers han informat que un vehicle i la tanca d'una casa sí que s'hi han vist afectats.

Bombers treballant en l'extinció del foc de Riba-roja
Bombers treballant en l'extinció del foc de Riba-roja / Consorci Provincial de Bombers de València

El passat 25 d'abril es va declarar un incendi forestal a la mateixa urbanització i els bombers, plantegen la possibilitat que es tracte d'un incendi intencionat. "Hi ha alguna cosa intencionada darrere, no està del tot clar, però hem detectat salts que anaven en contra a la direcció del vent i això és sospitós", ha afirmat Elios Martín, cap de la dotació 211 de Paterna.

També et pot interessar

stats