La Generalitat destina 85.000 euros d’ajuda inicial a Turquia

El cap del Consell anuncia que s’incrementaran els fons, encara que es canalitzaran de manera coordinada amb el govern espanyol i la Unió Europea

Un dels centenars d'edificis completament enderrocats després del terratrèmol que ha sacsejat Turquia i Síria
Un dels centenars d'edificis completament afonat després del terratrémol que ha sacsejat Turquia i Síria / Piroschka van de Wouw (Reuters)

La Generalitat ha destinat 85.000 euros d’ajudes, canalitzades a través de Creu Roja i Farma Mundi, a diverses actuacions al territori del sud de Turquia i part de Síria afectat pel terratrémol, una quantitat que augmentarà més avant, per a finançar iniciatives d’ajuda en coordinació amb el govern d’Espanya i la Unió Europea.

Així ho ha detallat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se a Alacant amb les conselleres de Justícia i la de Participació per a coordinar l'ajuda humanitària de la Comunitat Valenciana destinada a pal·liar les conseqüències del terratrémol.

Dels 85.000 euros destinats fins ara, el cap del Consell ha explicat que 50.000 euros han anat a Creu Roja i els 35.000 restants a Farma Mundi, però les futures quantitats que es destinen als damnificats, segons ha explicat Puig, s’articularan coordinadament amb el govern espanyol i la Unió Europea "per a ser com més eficaços millor".

Segons el cap del Consell, s’ha “d’actuar immediatament”, però també “en els pròxims dies i setmanes mitjançant una ajuda estabilitzada per a eixir d'aquesta enorme catàstrofe”. Així mateix, ha apuntat que la Conselleria de Cooperació té previst aquest divendres una reunió amb les ONG que operen sobre el terreny “per a veure què urgeix més”.

El president de la Generalitat ha posat de manifest que hi ha una previsió de fins a 1,9 milions d’euros que podrien habilitar-se en funció de les demandes concretes que plantegen les ONG, per la qual cosa les quantitats ja dirigides a través de Creu Roja i Farma Mundi aniran augmentant.

Quant a Síria, el president de la Generalitat ha comentat que la situació és "especialment complexa" en aquest territori. No obstant això, ha afegit que la Comunitat Valenciana compta amb projectes de cooperació en aquest país i ha confiat que els mateixos servisquen perquè les persones que estan en una situació de vulnerabilitat recapten "el màxim suport".

També et pot interessar

stats