Bombers i voluntaris valencians comencen a rescatar les primeres persones atrapades a Turquia

Fins ara han tret quatre persones de les runes i actualment treballen per alliberar-ne una més

Bombers i voluntaris valencians comencen a rescatar les primeres persones atrapades a Turquia / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de febrer 2023 - 10:01 Actualitzat: 09 de febrer 2023 - 10:25

Els voluntaris de l'ONG valenciana Intervenció, Ajuda i Emergències (IAE) i el Consorci de Bombers de València han alliberat aquest dimecres quatre persones de les runes a la ciutat turca d'Adiyaman, colpejada pels forts terratrémols que sacsaren Turquia i Síria dilluns, els quals, segons les últimes dades oficials, s'han cobrat la vida de més d'11.000 persones i n'han ferit més de 42.000. 

En la matinada de dimecres han tret la primera persona, un jove de 26 anys. La família el donava per mort després de dos dies davall dels enderrocs. No comptaven amb la providencial arribada d'aquests voluntaris d'Algemesí que, passades les 3 de la matinada (hora local), poc després d'aplegar a la ciutat, han pogut alliberar Nasser del mur de formigó que li atrapava els peus, a tres metres de profunditat. "Ha sigut com si haguera ressuscitat per als seus", ha explicat el president de l'ONG, Moisés Belloch, sobre la resignació que s'havia apoderat de la família del xic.

Hores després del primer rescat, han localitzat altres tres persones atrapades, a més de quatre metres davall de les runes d'un edifici que s'ha assolat per complet a la mateixa localitat turca. Segons han informat els bombers a través del seu compte de Twitter, durant els treballs de la vesprada han rescatat una xiqueta de 12 anys i el pare. Malauradament, també han tret sense vida el cos d'un altre xic, del germà i fill d'aquests.

A la zona 0 del terratrémol s'han desplaçat equips de rescat de mig món, com els efectius de l’ONG d’Algemesí i la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC) del Consorci de Bombers de València. Utilitzen gossos ensinistrats i alta tecnologia que permet traure els atrapats, que a vegades estan a diversos metres de profunditat.

També et pot interessar

stats