Flores compareix a les Corts per la llei de transparència i la d’incompatibilitats d’alts càrrecs
El diputat de Vox a Madrid que va encapçalar la llista de les autonòmiques intervé per la seua condició d’exmembre del Consell de Transparència i com a catedràtic de Constitucional
Segona jornada de comissions a les Corts per a exposar les llums i les ombres de les cinc lleis que impulsa el govern de Mazón referides a la d’Agència Valenciana Antifrau, la de concòrdia, la d’À Punt, així com la de la llibertat educativa i la de transparència i incompatibilitats dels alts càrrecs. Estes normes suposaran les primeres empremtes reformistes significatives del govern de PP i Vox. En el cas d’este dilluns, estan convocades les comissions que aborden les lleis d’educació i de transparència.
Entre els experts que desfilaran per la comissió de les Corts este dilluns i que han pactat PP i Vox, els dos grups que impulsen estos canvis legislatius, està el de Carlos Flores, diputat per Vox a Madrid i inicialment candidat d’este partit a la Generalitat que al remat no va ocupar el seu escó a les Corts per la condemna, ja complida, per violència de gènere.
Flores intervindrà en la comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat, que tramita la modificació de dos lleis del Botànic: les de transparència i bon govern i la d’incompatibilitats dels càrrecs públics.
Vicente Garrido i Vivancos
L’ara diputat de Vox a Madrid compareix en qualitat d’exintegrant del Consell Valencià de Transparència i com a catedràtic de Dret Constitucional. En eixa comissió també pren la paraula Vicente Garrido, expresident del Consell Jurídic Consultiu, i Mariano Vivancos, professor de la Universitat de València i que va ser alt càrrec amb els governs del Partit Popular.
Abans que això passe, la jornada a les Corts ha començat amb la compareixença dels experts cridats a la comissió d’educació, on s’aborda la batejada com a llei de llibertat educativa, que deroga la de plurilingüisme del 2018. La llei que promouen PP i Vox contempla un model educatiu de dues línies (valencià i castellà) que hi havia abans de l'arribada del Botànic, govern que va establir un mínim del 25% en castellà i valencià per a tot l'alumnat.
En esta comissió intervindran, entre altres, el representant de la Confederació Gonzalo Anaya, Rubén Pacheco, Vicente Agustín Morro, portaveu de la Mesa per l'Educació en Llibertat, i els professors de lingüística romànica Jordi Joan Cassany, membre del Cercle Isabel de Villena, i el de didàctica de llengües Joaquim Dolz.
Divendres es van reunir les comissions de justícia, la de concòrdia, i de la radiotelevisió valenciana.