La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic convoca una vaga el 23 de maig

Integrada per les AMPA, docents i estudiants pretén evidenciar el malestar per les “polítiques regressives” del Consell

La plataforma per l'Ensenyament Públic vol evidenciar, amb la vaga convocada per al dia 23, el malestar del sector amb les polítiques del Consell
La Plataforma per l'Ensenyament Públic vol evidenciar el malestar del sector amb les polítiques del Consell / A. Pérez Meca (Europa Press)

El sector educatiu es mobilitza i s’ha proposat paralitzar l’activitat als centres el 23 de maig. La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, integrada per les AMPA, sindicats de docents i d’estudiants ha convocat una vaga per a eixe dijous per a mostrar la seua discrepància amb el que han qualificat de “polítiques regressives” que impulsen el PP i Vox amb iniciatives legislatives com la coneguda com a llei de llibertat educativa.

Així ho ha desvelat esta plataforma, que veu en la vaga un gest per a exercir "una major pressió social i sensibilització de l'opinió pública". Segons ha avançat la plataforma en una roda de premsa, amb la vaga, les entitats convocants pretenen que el govern valencià “deixe d'implementar polítiques educatives regressives, com les lleis de llibertat educativa i de concòrdia, que atempten contra els drets de la comunitat educativa i que perverteixen el significat de la paraula llibertat”.

“El 23 de maig fem una crida a la mobilització al professorat i a la comunitat educativa perquè es mobilitzen per a exigir els recursos necessaris per a una vertadera inclusió educativa, la millora de les condicions laborals i salarials dels treballadors i treballadores de l'ensenyament, augment de plantilles i una baixada generalitzada de ràtios, i posar fi a les massificacions, les agressions i la conflictivitat a la qual no es dona cap solució”, han destacat des d’esta plataforma.

Més vagues convocades

A més de la vaga del dia 23, el col·lectiu mostra el seu suport a la vaga estudiantil convocada per a este dijous, 25 d'abril, pel Sindicat d'Estudiants, i anima a participar en les concentracions de la vaga estudiantil al migdia a València, Alacant i Elx, així com a assistir a la manifestació del 25 d'abril, convocada per ACPV a València, el dissabte 27 d'abril de vesprada a València. 

També et pot interessar

stats