Ferri: “El millor moment com a diputat i com a activista va ser el de l’aprovació de la llei trans i LGTBI”

El síndic de Compromís fa balanç de l’etapa que tancarà d'ací a poc temps com a diputat, però no es pronuncia sobre el seu successor

Fran Ferri des del pati de les Corts, on aquest dilluns responia les preguntes de 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El moment de major goig polític de Fran Ferri, el síndic de Compromís que aquest divendres anunciava la dimissió com a diputat, va ser el de l’aprovació de la llei trans i la llei LGTBI en les Corts. Així ho admetia en una entrevista en Les notícies del matí aquest dilluns, en què destacava que aquest moment polític va suposar que “com a diputat i com a activista” es sentira “realitzat” i “amb certa harmonia amb la resta de grups parlamentaris, malgrat no rebre tots els vots afirmatius”.

En l’altra cara de la moneda, la dels pitjors moments que ha viscut al llarg de la seua dècada al parlament valencià, Ferri apuntava a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat, encara que ha llevat ferro a l’assumpte quan ha afirmat que el debat que suscita la negociació dels comptes públics “demostra que el Botànic està viu”.

“Debatem per a millorar les coses des del nostre punt de vista”, afegia tot just el mateix dia en què comencen a debatre's en les Corts les esmenes dels partits als comptes autonòmics de l'any que ve.

No han disminuït els ciutadans a favor dels drets LGTBI, sinó que una minoria violenta se sent representada als parlaments Fran Ferri - Síndic de Compromís

Després d’un cap de setmana en què ha afirmat sentir-se “aclaparat” per “l’estima rebuda” després d’anunciar la renúncia a l’escó de les Corts, l'única cosa que Fran Ferri lamentava era abandonar la primera línia política en un moment en què es produeixen nombroses agressions a les persones LGTBI i altres col·lectius vulnerables.

En aquest sentit, ha fet una crida als partits que continuaran al parlament valencià perquè treballen en favor de la democràcia i, en conseqüència, dels grups més amenaçats.

“No ha disminuït la proporció de valencians a favor dels drets LGTBI, sinó que una minoria violenta i que vol discriminar aquest col·lectiu se sent representada als parlaments”, argumentava Fran Ferri dies abans de tornar a incorporar-se a l’empresa del sector de l'automòbil on es trobava en excedència.

De futur conseller, a treballador del sector privat

L'encara síndic de Compromís, que només anunciar que abandonava la política institucional el passat divendres ja va avançar en À Punt que la seua eixida només a tenia a qüestions professionals i que no amagava cap altra maniobra política, ha tornat a justificar l'eixida per raons estrictament laborals, a pesar que fa mesos algunes veus apuntaven que podria arribar a ser un futur conseller.

“Hi havia una proposta [de l’empresa] sobre la taula i vaig decidir que era un bon moment per a tornar a l’empresa privada”, ha explicat. Fran Ferri, que és enginyer, s’incorporarà a una empresa del sector automobilístic on s’ocuparà d’optimitzar la cadena de subministrament, segons ha detallat.

Pel que fa al seu successor, al futur síndic de la formació taronja, Ferri no ha volgut pronunciar-se. “És una decisió que han d’adoptar els companys”, s’ha limitat a dir.

 

 

També et pot interessar

stats