L'adeu de Ferri a les Corts obri les quinieles en la sindicatura de Compromís

Un dels 17 diputats de la coalició valencianista haurà d'exercir com a portaveu a partir del 16 de gener com a data límit

L'actual síndic de Compromís, Fran Ferri, a l'últim Consell Nacional de Més de 2021 / Més-Compromís

Amb l'adeu de Fran Ferri com a diputat i portaveu de Compromís, s'obri en la coalició valencianista un ventall de candidats i candidates per a ocupar la sindicatura. El nom del futur relleu podria fins i tot obligar Ximo Puig a fer una remodelació del Consell, ja que un dels noms que més força pren és el de l'actual conseller d'Educació, Vicent Marzà. No es descarta, però, que Marzà compaginara els dos càrrecs.

L'endemà d'anunciar que abandona la primera línia política, Ferri ha rebut, sense poder aguantar les llàgrimes, una nova ovació de la militància de Més, partit majoritari en el si de Compromís i del qual continuarà sent membre de l'executiva.

En l'últim Consell Nacional de 2021 del partit sobiranista, la secretària general de Més, Àgueda Micó, ha aprofitat la seua intervenció per a fer valdre el treball de Ferri els darrers onze anys al parlament valencià.

Amb l'eixida de l'actual síndic, que es materialitzarà el 16 de gener, s'obrin les quinieles en la sindicatura del grup parlamentari. A banda del nom de Marzà, sonen també els de Papi Robles, Nathalie Torres o Mónica Álvaro, tot i que la consigna és el silenci.

Les quinieles també apunten cap a l'alacantina Aitana Mas, però això deixaria en mans d'Iniciativa del Poble Valencià, un altre dels partits de la coalició valencianista, la majoria de càrrecs institucionals. Aquest escenari és poc probable pel pes del partit ecofeminista a la coalició valencianista.

En cas d'acceptar l'acta, la persona que ocuparà l'escó de Ferri a les Corts serà Paco García Latorre, portaveu d'Iniciativa i regidor a l'Ajuntament de Llíria, que ja va ser diputat en l'anterior legislatura.

Si García Latorre decidira no acceptar l'acta de diputat, la següent persona que rebria l'encàrrec seria l'actual directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García Muñoz, membre de Més.

També et pot interessar

stats