La Diputació d’Alacant es reuneix per a concretar el recurs contra la retallada del transvasament Tajo-Segura

L'advocacia de la Generalitat també prepara un recurs "contundent" contra la nova planificació hidrològica aprovada pel Consell de Ministres

Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press
Infraestructura del transvasament Tajo-Segura / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 de gener 2023 - 06:30 Actualitzat: 30 de gener 2023 - 10:45

A l'espera de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) del reial decret que donà llum verda, dimarts passat, als nous plans de conca dels rius espanyols (2023-2027), amb la disminució del cabal previst en el transvasament Tajo-Segura, la Diputació d'Alacant reuneix aquest dilluns la Comissió Tècnica de l'Aigua per a concretar el recurs contra aquesta nova planificació hidrològica.

També l'advocacia de la Generalitat prepara un recurs "contundent" contra la retallada del transvasament Tajo-Segura, que el Consell presentarà una vegada el govern espanyol la faça oficial tal com va avançar À Punt aquest passat dimecres.

Pel que fa a Asaja-Alacant, l’associació ha confirmat que continuaran mobilitzant-se a favor de la continuïtat del transvasament i recorreran, si fa falta, a la via judicial. És una decisió que comparteixen des del Sindicat de Regants de l'Aqüeducte Tajo-Segura (Scrats), tal com ha indicat el president, Lucas Jiménez.

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha garantit aquest divendres des de Castelló que els recursos complementaris, com ara l’aigua dessalinitzada o la regenerada, continuaran fent viable l’explotació agrícola des del punt de vista econòmic.

També et pot interessar

stats