Aitana Mas anticipa un recurs "contundent" contra la retallada del transvasament Tajo-Segura

El Consell esperarà a la publicació del decret estatal en el BOE per a presentar-lo

La vicepresidenta del Consell i portaveu, Aitana Mas, a Alacant
La vicepresidenta del Consell i portaveu, Aitana Mas, a Alacant / À Punt NTC

L'Advocacia de la Generalitat prepara un recurs "contundent" contra la retallada del transvasament Tajo-Segura, que el Consell presentarà una vegada el govern espanyol la faça oficial en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) tal i com va avançar À Punt aquest dimecres. "Ens hauria agradat aprovar hui [divendres] la nostra postura sobre el tema en el ple del Consell, però és difícil fer-ho sense que es publique el decret. Som un govern seriós, a què li agrada plantejar recursos havent llegit els decrets que s'han publicat", ha manifestat la vicepresidenta i portaveu Aitana Mas, en acabar la reunió que el govern valencià ha celebrat a Alacant.

Mas també ha destacat que per a la Generalitat és "importantíssim" fer un seguiment a les inversions previstes en el decret, particularment sobre la depuració de les aigües que s'aboquen del Jarama al Tajo des de Madrid, perquè entén que revertirà en "una millora en la qualitat de l'aigua" que s'obtindrà a Alacant en el futur.

Ha recalcat que la postura del govern valencià respecte al transvasament és "evident i ferma" i creu que amb l'informe del Consell d'Estat "quedava més palés i reforçada l'opinió del Consell". No obstant això, també ha advocat per una "via de diàleg per a solucionar un problema que ve per als pròxims anys".

En opinió de Mas, la manca de recursos hídrics que obri la retallada del transvasament Tajo-Segura a Alacant "no s'acaba amb la publicació del decret", perquè hi ha "un problema de futur a la província, que és la zona zero del canvi climàtic". "Per desgràcia, el canvi climàtic és ací i necessitem una mà estesa del govern central, governe qui governe. Reivindiquem contundència amb la situació actual, però també contundència per a asseure'ns a treballar conjuntament per a mirar de cara al futur —ha subratllat la consellera— Hem de mirar les diferents alternatives i projeccions de futur. Per a això, necessitem diàleg i asseure'ns no sols en l'espai de la confrontació, perquè no és el tarannà del Consell".

També et pot interessar

stats