El Consell commemora el Dia de la Constitució a Alacant

Avelino Corma, Anna Lluch, Francis Mojica i la Plataforma sense Llar de la Comunitat Valenciana reben les Distincions per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals de la Generalitat

Els premiats en el Dia de la Constitució espanyola
Els premiats en el Dia de la Constitució espanyola

El govern valencià celebra l'acte commemoratiu del Dia de la Constitució aquest dilluns en Casa Mediterrani a la ciutat d'Alacant. Durant la cerimònia, s'ha fet entrega de les Distincions per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals de la Generalitat.

Enguany les persones guardonades són Avelino Corma, Anna Lluch i Francis Mojica, tres distingits professionals per la seua contribució a la promoció de la ciència i de la investigació científica i tècnica i a la protecció de la salut en benefici de l'interés general.

La Plataforma sense Llar de la Comunitat Valenciana, com a persona jurídica, també ha sigut premiada pel seu treball a favor de la prevenció i erradicació de l'exclusió socioresidencial al territori. El col·lectiu està integrat per onze entitats valencianes, i actualment compta amb més de 100 professionals i 150 persones voluntàries.

Entre els assistents a l'acte han estat els consellers i conselleres del govern, així com els directors i directores generals i el president de la Generalitat, Ximo Puig. Precisament el cap de l'executiu va anunciar el passat divendres que proposarà al president de les Corts la celebració d'un ple a Alacant amb motiu de la commemoració en 2022 del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia i la llei d'ús del valencià, "perquè les institucions, que són de tots, han de ser presents en tot el territori".

Per a posar punt final a la commemoració del Dia de la Constitució, la pirotècnia Redován Eduardo Ferrández ha preparat nou-cents coets que conformaran la palmera de focs artificials. Aquesta es podrà veure a les 20:00 hores des del castell de Santa Bàrbera i serà la primera que es dispararà amb els colors de la bandera d'Espanya, segons asseguren des de la pirotècnia.

El Congrés commemora l'aniversari de la Constitució al carrer

L'evolució de la pandèmia obliga el Congrés a tornar a celebrar l'aniversari de la Constitució als voltants de l'escalinata de la Porta dels Lleons, on la presidenta de la Cambra Baixa, Meritxell Batet, pronunciarà a les 12:00 hores un discurs davant del president del govern i alts càrrecs polítics i institucionals.

Es tracta del segon any consecutiu en el qual, a causa de les restriccions sanitàries vinculades a la pandèmia, l'acte se celebrarà al carrer i no al saló dels Passos Perduts, del Congrés, atés que l'any passat unes 200 persones es van congregar a l'exterior.

També et pot interessar

stats