Avelino Corma, Anna Lluch i Francis Mojica, distingits per la Defensa dels Drets i les Llibertats Constitucionals

El Consell atorgarà aquests premis el Dia de la Constitució, en un acte institucional a la ciutat d'Alacant

Avelino Corma, Ana Lluch i Francis Mójica, seleccionats per rebre la distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals
Avelino Corma, Anna Lluch i Francis Mojica, seleccionats per a rebre la distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals / À Punt

El Consell ha aprovat aquest divendres reconéixer els científics i investigadors valencians Avelino Corma, Anna Lluch i Francis Mojica amb el premi per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals, un guardó que s’atorga des de l’any 2015 amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució.

Els guardonats arreplegaran el premi aquest dilluns en un acte commemoratiu a la Casa Mediterrani, a Alacant. Així, el Consell reconeix la seua contribució a la promoció de la ciència i de la investigació científica i tècnica i a la protecció de la salut en benefici de l'interés general.

A més, la Plataforma sense Llar de la Comunitat Valenciana, integrada per onze entitats valencianes, serà distingida pel treball a favor de la prevenció i erradicació de l'exclusió socioresidencial al nostre territori. Actualment disposa de més de 100 professionals i més de 150 persones voluntàries.

Un reconeixement al paper de la ciència

Avelino Corma és director de l'Institut de Tecnologia Química des de l’any 1990 i expert internacional en catalitzadors sòlids àcids i bifuncionals, aplicats al refinament del petroli, petroquímica i altres processos químics. Dels seus laboratoris han sorgit nombrosíssimes patents. De fet, Corma és el científic espanyol amb millor índex h (un sistema que avalua la qualitat científica) i la seua labor ha sigut molt reconeguda i premiada.

La doctora Anna Maria Lluch destaca per la seua trajectòria en la investigació i en el tractament dels tumors de mama que l'han feta creditora del nombrosos premis. Actualment és coordinadora del Grup d'Investigació de Biologia en Càncer de Mama en l'Incliva-Institut d'Investigació Sanitària.

Lluch ha exercit la labor en l'Hospital Clínic Universitari de València i és, des de 2010, catedràtica de la Facultat de Medicina de la Universitat de València. També ha sigut assessora dels plans i programes públics contra el càncer a la Comunitat Valenciana.

Per altra banda,  Francisco Juan Martínez Mojica és catedràtic de Microbiologia de la Universitat d'Alacant i té una llarga trajectòria en el tractament de malalties d'origen genètic, com el càncer i la distròfia muscular, que l'han situat com un dels favorits per als Premis Nobel de Química i Medicina en els últims anys.

Ha rebut nombrosos premis, com el Jaume I en investigació bàsica en 2016, i ha sigut el primer espanyol a aconseguir l'Albany Medical Center Prize en 2017, que és considerat el guardó més important en el camp de la investigació mèdica dels EUA.

També et pot interessar

stats