L’investigador Avelino Corma, un dels 300 científics més influents del món

L'investigador de Moncofa treballa a l’Institut de Tecnologia Química de la Politècnica i el CSIC i investiga l’aprofitament de la biomassa.

El científic i professor Avelino Corma, en una imatge d'arxiu
El científic i professor Avelino Corma, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L’investigador valencià Avelino Corma, de l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), el centre mixt de la Universitat Politècnica de València i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), és un dels 300 científics més influents del món, segons recull el rànquing Webometrics. Corma investiga actualment millores per a la producció de fàrmacs, perfums i alimentació, així com la transformació de biomassa en energia.

L’investigador, natural de Moncofa, és un dels cinc espanyols que apareixen en el rànquing Webometrics. Concretament, ocupa el lloc 255 del llistat. Aquest estudi recull els noms dels 500 científics més importants del sector i es basa en 240 milions de documents acadèmics registrats en la base de dades de Google Scholar, que recull informació de milers d'investigadors de tot el món, pertanyents a qualsevol àrea científica.

En aquest rànquing també apareixen els investigadors Valentín Fuster, Gabriel Núñez, David López Mateos, Carlos Cordón Card i Manel Esteller.

L’actual camp de recerca de Corma se centra en el desenvolupament de catalitzadors per a processos intermedis de química fina, molècules i productes per a la producció de fàrmacs i les indústries dels perfums i l'alimentació. Al mateix temps, treballa en la transformació de biomassa en energia.

Més de 150 patents i 1.250 publicacions

Avelino Corma és professor d’investigació del CSIC i exerceix a l’Institut de Tecnologia Química. Al llarg de la seua trajectòria ha fet més de 1.250 publicacions, 150 patents -deu d'elles en explotació industrial-, i ha dirigit 30 tesis doctorals. A més, l’investigador valencià és autor de tres llibres i forma part del comité editorial de nombroses revistes científiques de reconegut prestigi internacional.

Corma és membre de la Reial Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya, l'Acadèmia Europea, la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d'Espanya, la National Academy of Engineering (Estats Units) i la Royal Society (Regne Unit).

A més, Corma ha rebut l'Orde del Mèrit Civil d'Espanya, ha sigut condecorat amb la Medalla de la Universitat Politècnica de València, i ha sigut investit doctor honoris causa per les universitats d'Utrecht, Tècnica de Munic, Jaume I de Castelló de la Plana, València, Ruhr Bochum, Alacant, Ottawa, Tecnològica de Delft, Bucarest, Jaén, Cantàbria, Còrdova, UNED i Paul Sabatier de Tolosa (França).

També et pot interessar

stats