Compromís tanca files amb Oltra: "Compta amb tot el suport"

Aquest dilluns acaba el termini perquè les parts presenten al·legacions sobre la competència del TSJCV per a imputar la vicepresidenta

La síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles, aquest dilluns
La síndica de Compromís en les Corts, Papi Robles, aquest dilluns / Rober Solsona (Europa Press)

Compromís tanca files amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, poques hores abans que vença el termini donat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a les parts perquè presenten al·legacions en la causa judicial que investiga la gestió de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el cas d'abusos sexuals a una menor tutelada per la Generalitat. El jutge instructor demana que s'impute a la també consellera com a responsable màxima del departament, i la Fiscalia considera que hi ha "indicis rellevants" que Igualtat va encobrir els fets, pels quals es va condemnar l'exmarit d'ella. 

Des de Compromís, partit d'Oltra, han tornat a exhibir aquest dilluns el suport unànime a la vicepresidenta. En una roda de premsa a tres en què han participat la síndica en les Corts, Papi Robles; l'alcalde de València, Joan Ribó, i el diputat en el Congrés, Joan Baldoví, la coalició ha defensat la gestió de la número dos del Consell. "Mónica Oltra compta amb tot el suport de Compromís", ha assegurat Robles, que no ha aclarit si aquest posicionament es mantindrà en cas que la vicepresidenta siga finalment imputada com a investigada en la causa judicial. "La posició a hores d'ara és aquesta i quan arribe el moment ho avançarem", ha dit al respecte.

En tot cas, Robles ha deixat clar que la coalició confia "plenament" en Oltra "hui, demà i despús-demà". "És una persona que ha demostrat, que s'ha trencat la cara al carrer per a defensar les persones més febles i per això es mereix que el seu partit, i jo trobe que la societat, ha de tindre la tranquil·litat per la gestió que Mónica Oltra fa", ha subratllat. 

En la mateixa línia s'han pronunciat Ribó i Baldoví. L'alcalde de València ha recordat que en el procediment judicial hi ha "uns orígens molt clars", en referència a l'extrema dreta. El diputat valencià en el Congrés, per la seua banda, ha remarcat que hi ha molts casos de gent de Compromís que han acabat en imputacions judicials i finalment "han quedat en no res".

L'advocat d'Oltra ha declarat a À Punt que aquest dilluns abans de les tres de la vesprada, quan acaba el termini, presentarà les al·legacions pertinents en relació amb la competència del TSJCV per a decidir sobre la possible imputació de la vicepresidenta, que gaudeix de la condició d'aforada. La defensa de la també consellera d'Igualtat insisteix que no hi ha cap indici de delicte que se li puga atribuir i que la Fiscalia no concreta de quins indicis rellevants parla quan es pronuncia a favor de la imputació. 

Després d'estudiar les al·legacions de les parts, l'alt tribunal decidirà si admet a tràmit el procediment. En cas afirmatiu, es produirà la imputació formal d'Oltra, que ja està personada en la causa.

També et pot interessar

stats