Mazón: “És inexplicable que Puig permeta que Oltra continue tutelant els menors”

L’oposició exigeix que se cesse la vicepresidenta i consellera després que la Fiscalia haja vist indicis per a imputar-la

El president del PP, Carlos Mazón, atén els mitjans a la IX Fira de la Tomaca del Perelló
El president del PP, Carlos Mazón, atén els mitjans a la IX Fira de la Tomaca del Perelló

El president del Partit Popular i líder de l’oposició, Carlos Mazón, ha considerat “inexplicable” que el president Ximo Puig “permeta que Oltra continue tutelant els menors”. Així s’ha expressat en la IX Fira de la Tomaca del Perelló,  hores després que la Fiscalia haja informat favorablement que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) és competent per a la instrucció i, si escau, enjudiciament, de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, pel cas del presumpte encobriment dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

Mazón ha acusat Oltra de culpar la resta d’actors polítics d’una cacera, “però l’únic que ha patit una cacera ha sigut una xiqueta que ha sigut maltractada”. El líder dels populars ha demanat a Puig que prenga una decisió de “dignitat” i ha demanat explicacions.

Per part seua, la síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha qualificat de “vergonya” que Oltra seguisca en el càrrec i ha demanat al cap del Consell que la cesse immediatament per la seua “falta d'exemplaritat i per les sospites sobre les seues actuacions”.

Merino ha explicat que tot i que la vicepresidenta i consellera “encara” no estiga imputada, “està perseguida en certa manera per la justícia des de fa temps” i això fa mal a les institucions. 

En la mateixa línia s’ha pronunciat la síndica de Vox, Ana Vega, que en un tuit ha assegurat que “s’ha acabat el temps d’Oltra” perquè la Fiscalia “ha confirmat el que tots sabem”.

Preguntada sobre les peticions de dimissió de Mónica Oltra per part de l’oposició, la consellera de Cultura, Raquel Tamarit, ha declarat que “l’oposició és lliure de pensar el que vulga, bé farien de predicar amb l’exemple”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, també s'ha pronunciat aquest dissabte i ha assegurat que la vicepresidenta del Consell no ha de dimitir, perquè "nosaltres no som ni Zaplana ni el cunyat de Rita Barberá". "L'acusació ve d'un advocat d'Espanya 2000, d'extrema dreta, i d'una altra persona vinculada a la creació de Vox, que a més està investigada per difondre un vídeo d'unes xiquetes violades a Burjassot", ha afegit.

També et pot interessar

stats