La Fiscalia, a favor que el TSJ investigue Mónica Oltra pel presumpte encobriment d'abusos

El Ministeri Públic creu que hi ha "indicis rellevants" contra la vicepresidenta, que gaudeix de la condició d’aforada

La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell / À Punt NTC

La Fiscalia ha informat favorablement que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) és competent per a la instrucció i, en el seu cas, enjudiciament, de la vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, pel cas del presumpte encobriment dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana havia donat —en una diligència del 31 de maig— un termini a les parts perquè presentaren al·legacions en relació amb la competència d'aquest òrgan per a decidir sobre la possible imputació de la vicepresidenta.

Així, el Ministeri Públic ha informat que el TSJCV és competent per a la instrucció i, en el seu cas, enjudiciament, perquè hi ha "indicis rellevants contra Mónica Oltra, com a aforada per la seua condició de vicepresidenta del Consell". Així mateix, insta que es realitzen "totes les diligencies que siguen necessàries per a completar la investigació dels fets i la determinació del grau de participació de la persona aforada".

Pel que fa a la resta de persones investigades, es valorarà posteriorment si s'ha d'assumir la competència.

Després d'estudiar les al·legacions de les parts, el tribunal decidirà si admet a tràmit el procediment. En cas afirmatiu, es produirà a la imputació formal d'Oltra, personada en la causa.

També et pot interessar

stats